Veelgestelde vragen aan voetbal retour


Tijdens uw bezoek aan de website van Voetbal Retour of tijdens de boekingsprocedure zult u wellicht op vragen stuiten. Voetbal Retour beantwoord graag al uw vragen. Op dit gedeelte van de website kunt u de meest gestelde vragen teruglezen. Mocht uw vraag niet erbij staan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Is het boeken van een voetbalreis echt zo eenvoudig?

Het boeken van een voetbalreis was nog nooit zo eenvoudig. Voetbal Retour stelt de bezoekers van haar website in staat om binnen enkele eenvoudig te doorlopen stappen een geheel verzorgde en op maat samengestelde voetbalreis te boeken. Nadat u via de website van Voetbal Retour de gewenste wedstrijd heeft geselecteerd kunt u, nadat u een klantaccount heeft aangemaakt, de gewenste reis direct boeken en betalen.

Mocht u nog andere specifieke voorkeuren hebben met betrekking tot de luchthaven, reistijden en data, het hotel of zitplaatsen in het stadion, dan is het ook mogelijk vrijblijvend een offerte op maat aan te vragen. Voetbal Retour zal u binnen 24 uur een offerte op maat toesturen. Door deze werkwijze betaald u alleen voor de reisonderdelen waarvan u wenst dat ze ook daadwerkelijk onderdeel van uw voetbalreis uitmaken. U betaald bij Voetbal Retour overigens nooit extra administratie-, reserverings-, boekingskosten of andere toeslagen.

Wat gebeurt als een wedstrijd wordt verplaatst of afgelast door onvoorziene omstandigheden?

Indien een wedstrijd door onvoorziene omstandigheden / weersomstandigheden wordt afgelast / verplaatst of indien een nationale voetbalbond of UEFA een straf toekent waardoor gespeeld zal worden zonder publiek, zal Voetbal Retour zich het recht behouden om een andere wedstrijd uit dezelfde divisie, in dezelfde stad, binnen een periode van een maand voor u te boeken. In het geval de reservering van de tickets, vlucht en/of hotelovernachting nog geannuleerd kunnen worden, zal restitutie van deze gelden, onder aftrek van de door Voetbal Retour gemaakte kosten, plaatsvinden.

We raden u aan om een annuleringsverzekering voor uw reis af te sluiten. De kosten hiervan bedragen 8,5% van de totale reissom en geven u dekking voor de wijzigingen-/annuleringskosten indien een wedstrijd onverhoopt wordt verplaatst naar een datum die buiten uw reisperiode valt.

Zijn de prijzen op de website echte totaalprijzen, of zit er nog een addertje onder het gras?

Alle prijzen die zijn weergegeven op de website zijn echte totaalprijzen. Voetbal Retour zal nimmer reserverings-, boekingskosten of andere toeslagen in rekening brengen. Ook de transactiekosten voor het betalen via IDEAL is voor de klanten van Voetbal Retour vrijgesteld bij het boeken van een voetbalreis per vliegtuig. Voor een voetbalreis per bus worden de transactiekosten tegen kostprijs in rekening gebracht.

Kosten die niet bij de prijs zijn inbegrepen zijn, tenzij anders weergegeven, de kosten voor extra bagage, persoonlijke uitgaven in het stadion, toeristenbelasting, transfer van de luchthaven naar het hotel, extra overnachting(en) en de reisverzekering en/of annuleringsverzekering voor uw reis.

Kan ik ook losse toegangsbewijzen kopen?

Het is sinds kort mogelijk om voor bepaalde voetbalwedstrijden op aanvraag losse tickets te bestellen. Hierdoor kunt u zelf uw verblijf en vervoer naar het de betreffende speelstad verzorgen. U kunt de mogelijkheden en prijzen aanvragen via het kopje Tickets bovenaan de website.

Staan alle speeldata en aanvangstijden definitief vast?

In tegenstelling tot de procedure in de Nederlandse Eredivisie, waar voorafgaand aan ieder seizoen het gehele competitieprogramma en aanvangstijdstippen worden vastgesteld, wordt in de meeste buitenlandse voetbalcompetities de definitieve speeldata en aanvangstijdstip pas in een later stadium vastgesteld. Voetbal Retour zal duidelijk in haar aanbiedingen vermelden wanneer een speeldata en/of aanvangstijdstip nog niet definitief is vastgesteld door de lokale voetbalbond en zal haar klanten bij het toesturen van de reisbescheiden informeren over de definitieve speeldata en aanvangstijdstip van de te bezoeken wedstrijd.

Het bovenstaande is dan ook een van de redenen waarom een voetbalreis per vliegtuig uit minimaal één of meerdere hotelovernachting(en) bestaat. In tegenstelling tot de toegangsbewijzen voor de voetbalwedstrijd zijn eventueel meegeboekte hotelovernachting(en) en vluchten in de meeste gevallen wel nog te annuleren en/of te wijzigen. Voetbal Retour zal de eventuele omboekingskosten tegen kostprijs bij u in rekening brengen indien u geen kortlopende annuleringsverzekering bij uw boeking heeft afgesloten.

Zijn de zitplaatsen in het stadion voor het hele reisgezelschap gegarandeerd naast elkaar?

Voetbal Retour tracht altijd alle leden van het reisgezelschap naast of bij elkaar in het stadion te plaatsen, maar kan dit niet altijd garanderen. Dit heeft te maken met de beschikbaarheid van de wedstrijdtickets. Voetbal Retour garandeert echter voor iedere voetbalreis minimaal de zitplaatsen per 2 naast elkaar. Indien u dus met twee personen op voetbalreis gaat bieden wij u dus een zitplaatsgarantie aan, wat betekent dat u gegarandeerd naast elkaar zult zitten in het stadion. Indien u met drie personen (in oneven-aantallen) op reis gaat kan het voorkomen dat het derde ticket in de omgeving van de andere twee zitplaatsen gesitueerd is (bijvoorbeeld in de rij ervoor, erachter of in dezelfde rij met enkele stoelen er tussenin). Wenst u toch gegarandeerd met een oneven aantal reizigers naast elkaar te zitten dan kunt u altijd (vrijblijvend) de actuele mogelijkheden bij ons opvragen. Boekt u in even-aantallen dan zal er nooit een losse zitplaats worden aangeboden.

Wanneer wordt ik op de hoogte gesteld over het al dan niet doorgaan van een voetbalbusreis?

Voetbal Retour zal u in de week voor het plaatsvinden van de voetbalbusreis op de hoogte stellen over het al dan niet doorgaan van de voetbalbusreis en u middens de inschrijfbevestiging informeren over de vertrektijden en exacte opstapplaatsen in de geselecteerde vertrekplaatsen van de voetbalbusreis.

Indien een voetbalbusreis door bijvoorbeeld onvoldoende aanmeldingen geen doorgang zal kunnen vinden, zal de gehele reissom binnen 5 werkdagen op uw rekening geretourneerd worden. Uiteraard is ook mogelijk uw boeking om te zetten naar een andere georganiseerde voetbalbusreis.

Wanneer ontvang ik de reisbescheiden en tickets voor de wedstrijd?

Indien u een voetbalreis per vliegtuig heeft geboekt, ontvangt u ongeveer één week voor vertrek de reisbescheiden per post of e-mail op het door u opgegeven (e-mail)adres. Ook de tickets voor de wedstrijd worden in de meeste gevallen al in Nederland middels een aangetekende zending aan u toegezonden. Het kan echter ook voorkomen dat u de tickets bij aankomst in het hotel overhandigd zult krijgen of deze op te halen zijn bij de receptie / kaartenafhaalpunt bij het stadion. Voetbal Retour zal u in dit geval in de reistoelichting uitgebreid beschrijven hoe en waar u precies de tickets kunt afhalen.

Is het mogelijk om een club te bezoeken die niet op de website vermeld staat?

Uiteraard is het mogelijk om een club / wedstrijd te bezoeken die niet in ons georganiseerde reizenaanbod is opgenomen. Middels het offerteformulier vernemen wij graag uw wensen, waarna wij zullen bekijken wat de mogelijkheden zijn en wij u binnen 1 werkdag / 24 uur een offerte op maat zullen doen toekomen.

Het valt mij op dat de prijzen op uw website fluctueren, waarom is dit?

Het klopt inderdaad dat prijzen dagelijks kunnen fluctueren. Dit heeft te maken met de veranderende prijzen van de vluchten, hotels en wedstrijdtickets voor uw reis. Hoe eerder u boekt, hoe goedkoper de voetbalreis in de regel zal zijn. Gezien de soms grote verschillen in prijzen van vluchten, hotels en wedstrijdtickets zijn wij genoodzaakt de prijzen op onze website aan te passen als deze grote veranderingen laten zien.

Voetbal Retour

Heideweg 33
6097 BT  Heel

T +31(0)475 331039
E info@voetbalretour.nl

Bereikbaar ma t/m vr
van 9.00 tot 17.00 uur
Toelichting: