Welkom in het Gastenboek van Voetbal Retour

Het gastenboek dient als klankbord voor de klanten van Voetbal Retour, waarin de mogelijkheid wordt geboden om een mening te geven over de georganiseerde voetbalreizen van Voetbal Retour. Voetbal Retour staat open voor zowel positieve als negatieve feedback en wil haar klanten middels deze wijze een mogelijkheid bieden om (reis)ervaringen uit te wisselen en overtuigd te raken van de kracht en goede service van Voetbal Retour.

Voor vragen aan Voetbal Retour kunt u terecht op onze contactpagina. Omdat het gastenboek louter bedoeld is voor het delen van (reis)ervaringen, zal Voetbal Retour de inzendingen eerst controleren en goedkeuren voordat deze in het gastenboek worden geplaatst. Eens in de zoveel tijd werken wij het gastenboek bij en kunt u weer nieuwe reiservaringen van onze klanten terug lezen. In de week na terugkomst van uw reis zullen wij via e-mail informeren naar uw reiservaringen. Wij bedanken u alvast vriendelijk voor het inzenden van uw feedback.

- Hoe is de voetbalreis en de bezochte wedstrijd u bevallen?

Alles was goed geregeld, we hadden super goede plaatsen helaas ging de wedstrijd verloren met 1-0 maar het was een super beleving en met de metro was alles super makkelijk te bereiken.

- Was u tevreden over onze verleende service en die van het hotel?

Dat zeker, konden alleen niet meteen onze spullen op de kamer zetten, konden wel de spullen weg laten zetten en na de wedstrijd ophalen.

- Welke reisonderdelen waren naar uw mening goed, matig of slecht verzorgd?

Vonden alles goed geregeld, met de metro was alles goed te doen , hotel was super en plaatsen waren ook super plekken.

- Heeft u nog (praktische) tips voor andere klanten van Voetbal Retour die dezelfde speelstad / club gaan bezoeken?

Voor goede plekken in stadion op tijd boeken verder niks.

Patrick Zanders bezocht de wedstrijd Real Madrid - Atletico Madrid

- De voetbalreis en de wedstrijd was in een woord geweldig !
- Service van het hotel was uitstekend.
-Keep on the good work !!
-In alle onderdelen was alles uitstekend geregeld.
-De enige praktische tips voor andere klanten die ik kan geven...print alles uit (email) die Voetbal Retour u meegeeft, en maak gebruik van de handige tips die daar vermeld staan !

Charles Sieberichs bezocht de wedstrijd FC Barcelona - Sevilla

Het was inderdaad een aanzienlijke ervaring. Alles was goed geregeld. Hotel was goed. In ieder geval bedankt voor de uitstekende uitleg via de mail en de service. Zeker voor herhaling vatbaar.

Fam. Van der Meulen bezocht de wedstrijd FC Barcelona - Sevilla

- Hoe is de voetbalreis en de bezochte wedstrijd u bevallen?

Grandioos, ik heb van de eerste tot aan de laatste minuut genoten van de reis. Ook de wedstrijd was geweldig. We hadden, na de upgrade, hele mooie plekken op de eerste ring achter het doel.

- Was u tevreden over onze verleende service en die van het hotel?

Een goed en schoon hotel. Ook het ontbijt buffet was ruim voldoende.

- Wat zou er de volgende keer beter kunnen bij de organisatie van uw voetbalreis?

Wat mij betreft kan er aan de organisatie weinig veranderd worden. Hooguit de vermelding vanaf welke terminal (terminal 1 of 2) we de terug zouden vliegen.

- Welke reisonderdelen waren naar uw mening goed, matig of slecht verzorgd?

Goed; Het tijdig aanleveren van de reisbescheiden. De plaatsen van van de wedstrijd. Het hotel. zowel de ligging (centraal) als het comfort
Matig; NIETS
Slecht: NIETS

- Heeft u nog (praktische) tips voor andere klanten van Voetbal Retour die dezelfde speelstad / club gaan bezoeken?

Maak gebruik van huur fietsen, Barcelona is een mooie stad die gemakkelijk per fiets te bezichtigen is. En wat is er nu leuker dan op je fiets aankomen bij het stadion waar je een wedstrijd bezoekt.

Maikel van der Zon bezocht de wedstrijd FC Barcelona - Atletico Madrid

Een dikke pluim voor de organisatie van deze reis! Van ons alle 4 wel te verstaan. Wij zijn zeer tevreden omdat we een hele mooie reis hebben gehad. Alles ging zeer voorspoedig. De vliegreis, de reis naar het hotel, de voetbalwedstrijd, alles. Het hotel lag op loopafstand van het stadion, op vrijdag hebben wij de rondleiding gedaan door het Santiago Bernabeu. Wat zeer is aan te bevelen (TIP!) is een lunch in het stadion met uitzicht op het veld. Geweldig! Ook de rondleiding (zonder gids) was heel mooi. Wij hadden voor de vier dagen een pas gekocht zodat we onbeperkt met het openbaar vervoer konden reizen. Ook het metro station is op loopafstand van het hotel. Zo konden me makkelijk met de metro naar het centrum reizen. Het hotel was simpel maar prima in combinatie met deze reis. De plekjes in het stadion waren super! Achter de goal op de 12e rij. Op de zondag hebben we nog een rondleiding in het stadion van Atletico gedaan. Dat is een echte afknapper als je het met Real vergelijkt. Verder nog de suggestie om in de reisinformatie op te nemen vanaf welke terminal je vliegt vanaf Madrid. Er zijn meerdere.

Peter de Bruin bezocht de wedstrijd Real Madrid - Deportivo La Coruna

hier een feedback van de familie boegheim. we hebben een 100% topweekend gehad. na een zelf geregelde vlucht naar barcelona kwamen we aan in een leuk hotelletje met een schone en goedverzorgde kamer daarna met de metro die ons heel snel en dicht bij het stadion afzette. eenmaal op onze plaatsen met schitterend zicht ter hoogte van de middenlijn een wonderbaarlijk staaltje voetbal gezien. we zijn hierna ergens lekker gaan eten en terug naar ons hotel ,met voor ons iets te harde matrassen toch goed geslapen. vroeg weer op douchen en ontbijten een keurig uitziend ontbijt buffet werd ons aangeboden. het personeel ook hun complimenten spraken engels en waren erg behulpzaam. nu een daagje side seeing ook heel mooi. de laatste dag na weer een goed ontbijt terug naar het stadion voor het museum van fc barcelona een echte aanrader. nog even in het kort wil ik voetbal retour hartelijk danken voor deze mooie ervaring en ook dat alles tot in de puntjes geregeld was nogmaals super bedankt. we zullen vrienden en kennissen jullie zeker aanraden echt top.

Fred Boegheim bezocht de wedstrijd FC Barcelona - Granada

Wij zijn net terug van onze voetbalreis naar Barcelona. We hebben een heerlijk weekend gehad. Ons hotel century park was geweldig. Behulpzaam personeel, de kamers waren prima en schoon. En natuurlijk genoten van de wedstrijd barcelona. Het is in alle opzichten een aanrader. Zeker voor herhaling vatbaar!! Dank jewel voetbal retour voor de goede service!! Mvg, L Donninger

L. Donninger bezocht de wedstrijd FC Barcelona - Granada

Ondanks het gelijke spel hebben wij een super tijd in Manchester gehad. We willen jullie dan ook bedanken voor de service want deze was gewoon top. We checkten al op de dag voor de wedstrijd in het hotel in en de kaarten lagen al klaar ondanks dat dit tot 's avonds zou kunnen duren zo werd ons gecommuniceerd in de bescheiden. het premier inn hotel was goed gelegen in het centrum van manchester zodat we alles hebben kunnen doen en zien wat we wilden. het ontbijt was verder ook prima, al zijn wij niet echt van het engelse ontbijt. bedden en de kamer in het hotel waren prima. als tip wil ik zeker meegeven dat de rondleiding door het old trafford stadion erg leuk is om te doen, de eerste indruk toen we het old trafford stadion van binnen zagen was echt een kippenvel moment, ook het museum is erg leuk om te bezoeken! In de omgeving van het stadion zijn ook enkele pubs gelegen die leuk zijn om te bezoeken voor of na de wedstrijd, je krijgt zo toch wel de echte engelse voetbalsfeer mee. we hebben echt genoten van alles. gr Paul en Iwan

Paul van Leersum bezocht de wedstrijd Manchester United - Chelsea

- Hoe is de voetbalreis en de bezochte wedstrijd u bevallen?

Heel goed, alles was goed geregeld!

- Was u tevreden over onze verleende service en die van het hotel? Ja!

- Wat zou er de volgende keer beter kunnen bij de organisatie van uw voetbalreis?

De reisbescheiden iets eerder ontvangen. Is toch prettig als je alles betaald hebt, dat je weet waar je aan toe bent. (bv hotelkeuze)

- Welke reisonderdelen waren naar uw mening goed, matig of slecht verzorgd?

Alles was goed verzorgd. Duidelijke uitleg.

- Heeft u nog (praktische) tips voor andere klanten van Voetbal Retour die dezelfde speelstad / club gaan bezoeken? nvt

Marieke Damen bezocht de wedstrijd FC Barcelona - Deportivo La Coruna

excuus voor de late reactie. Echt top vd upgrades en het waren idd super plekken!! Hebben ontzettend genoten. Absoluut ook dank en waardering voor jullie service en aanbod. Hotel was goed gelegen in Barcelona en verder was jullie uitleg en begeleidende info super goed. Ik zal jullie absoluut aanbevelen!! Dank nogmaals! Groetjes, Sandra Kailola

Sandra Kailola bezocht de wedstrijd FC Barcelona - Deportivo La Coruna

Wij hebben het erg naar onze zin gehad,vooral het hotel was prima, want erg gast vriendelijk en goede info zonder dat we er om vroegen.

Astrid Peters bezocht de wedstrijd FC Barcelona - Deportivo La Coruna

Ik wil je bij deze even ontzettend bedanken want het hotel was prima en de kaartjes voor de wedstrijd waren super, we zaten zowat op het veld. Ook namens mijn twee medereizigers. Heel heel goed geregeld.

Richard Rotteveel bezocht de wedstrijd Manchester United - Norwich City

- Hoe is de voetbalreis en de bezochte wedstrijd u bevallen?

Top. Mooie plekken achter het doel met goed zicht op het veld, stadion en spelers.

- Was u tevreden over onze verleende service en die van het hotel?

Helemaal Top geregeld.

- Wat zou er de volgende keer beter kunnen bij de organisatie van uw voetbalreis?

Informatie m.b.t. hotel of gebied waar dit ligt een week eerder communiceren.

- Welke reisonderdelen waren naar uw mening goed, matig of slecht verzorgd?

Alles was goed geregeld. Vlucht hadden we los geboekt. Reden was dat we op deze manier langer van ons verblijf konden genieten. Zo gingen we zaterdag smorgens weg en kwamen we in de maandag in de avond terug. Daar waar dit bij jullie op zaterdag en maandag in de middag de aankomst is. Mogelijk iets waar je wat aan kan hebben voor mensen die niet alleen voor het voetbal gaan, maar net zoals wij dit ook combineren met site seeing.

- Heeft u nog (praktische) tips voor andere klanten van Voetbal Retour die dezelfde speelstad / club gaan bezoeken?

Ook als is Barcelona een wereldstad, met de metro is alles goed, makkelijk en snel te bereiken. Koop een all-in clusief travel pas voor een paar dagen. Hier kan je gebruik van maken in de openbare bus, trein, en metro. Dit bespaart je een hoop tijd en gestuntel met kaartjes kopen. Print vooraf een overzicht van Barcelona en metro overzicht af (kleuren met namen), zodat je weet waar je in, uit of over moet stappen.

Sjon Koch bezocht de wedstrijd FC Barcelona - Deportivo La Coruna

Reis was prima verlopen. vlucht, hotel en tickets waren super. de reis was een kado voor mijn zoon en hij heeft de tijd van zijn leven gehad. de papieren keurig op tijd binnen en zelfs de tickets voor de wedstrijd hadden we al een week voor vertrek in huis. plaatsen in het stadion waren goed, we hebben van de wedstrijd genoten en het was allemaal goed te doen met de pasjes. het liner hotel was ook goed bevallen, goed ontbijt en mooie kamer met een goede douche. we hebben verder geen verbeterpunten waarmee we jullie kunnen helpen, ga zo door zou ik zeggen en wellicht tot een volgende keer.

Karen Bussemakers bezocht de wedstrijd Liverpool - Swansea City

De voetbalreis is goed bevallen en voor herhaling vatbaar. De bezochte wedstrijd tegen Eibar is ook uitstekend bevallen. Winst en 3 doelpunten van Suarez. Wij zaten tussen de Spanjaarden in, geweldig en wat een temperament. De service was prima, de voetbaltickets waren op tijd in ons bezit. Het hotel was goed, wij wilden eerst onze koffers afleveren, maar konden 4 uur eerder in onze kamer. Voetbal Retour heeft het allemaal goed verzorgd. Praktische tip is, dat als je een wedstrijd bezocht hebt eerst wat te gaan drinken, voordat je probeert de metro te nemen, want daar is het dan enorm druk.

Rosa Alkema-Siahaija bezocht de wedstrijd FC Barcelona - Eibar

- Hoe is de voetbalreis en de bezochte wedstrijd u bevallen?

Onze 2e reis georganiseerd door Voetbal Retour is wederom prima verlopen!

- Was u tevreden over onze verleende service en die van het hotel?

yep, hotelkamers wel erg gehorig overigens maar voor de korte tijd geen probleem

- Wat zou er de volgende keer beter kunnen bij de organisatie van uw voetbalreis?

geen aanbeveling - alles helder

- Welke reisonderdelen waren naar uw mening goed, matig of slecht verzorgd?

overall goed verzorgd, alles goed verzorgd

- Heeft u nog (praktische) tips voor andere klanten van Voetbal Retour die dezelfde speelstad / club gaan bezoeken?

misschien vermelding van behoorlijke wandeltijd op luchthaven naar metro (10 min), als met ryanair wordt gevlogen (terminal naar metro)

Jan Pullen bezocht de wedstrijd Real Madrid - Levante UD

De reis is prima bevallen. De service wás op zich prima. Wi-Fi is alleen verkrijgbaar in de lobby. Niet op kamers. De gehele reis is goed verlopen. Op tijd aanwezig bij luchthaven Düsseldorf. Wás erg druk bij de douane. Heb de vlucht net gehaald.

Andre Reink bezocht de wedstrijd FC Barcelona - Rayo Vallecano

We hebben een heerlijke short break gehad. Het was jammer dat er geen familiekamer mogelijk was, maar daarover geen klagen hoor. Waarschijnlijk zijn wij één van de weinigen die met het gehele gezin (11+9 jr) op pad gaan naar een wedstrijd van BVB. De service van voetbal retour (mailcontact) was uitstekend te noemen.

De hotelovernachting was wisselend. Kamer 422 was incl. bad en verder ruim en perfect. Kamer 502 was klein en zeer sober (vergane glorie), 's avonds zeer koud (verwarming ging pas werken in de nacht) met hier en daar wel enige gebreken. Maar weer wel voorzien prima douche. Al met al prima voor een basic overnachting maar voor 175 euro pp. wel zeer karig.

Wedstrijd was verder fantastisch met uitstekende plekken en prima verzorgd. Maar als BVB fan zijn wij misschien wat gekleurd in die mening :). Ligging hotel t.o.v. centrum uitstekend, t.o.v. stadion was het lopend ook prima te doen (30 min lopen).

Hoe dan ook, overall 4 zeer tevreden klanten!

Gr. Eric, Wendy, Stan en Isabel

Eric van den Hoeven bezocht met zijn gezin de wedstrijd Borussia Dortmund - FC Augsburg

Wij zijn vorige week dinsdag teruggekomen van een heerlijk lang weekend in Barcelona. Het lange weekend begon op zaterdag in het teken van FC Barcelona. ‘s-Middags het museum bezocht en ‘s-avonds de boeiende wedstrijd tegen Rayo Vallecano met heel veel doelpunten (5-2) in een sfeervol stadion op heel mooie zitplaatsen. De volgende dagen stonden in het teken van cultuur, stad en lekker eten en drinken.

Feedback, zoals door u gevraagd:

Reis en voetbalwedstrijd: vliegreis zelf geboekt (alles verliep naar wens met Vueling); voetbal zie hierboven. De e-tickets op tijd voor ons vertrek ontvangen;

Uw service en hotel: uw service was to-the-point en tijdig. Snelle reacties. Goede en praktische info. (Misschien nog iets duidelijker aangeven in de info –formeel staat het in uw info juist vermeld- dat de meerdagen-kaarten voor het openbaar vervoer alleen in de metrostations verkrijgbaar zijn (en dus niet op de luchthaven en de treinstations; dat scheelt veel gezoek en navragen; de prijs voor een driedagen openbaar vervoerkaart is inmiddels € 20,50).

Het hotel was van een goed niveau. Alles was redelijk goed. Goede service. De kamer was ruim en schoon. De inrichting niet altijd even praktisch (denk aan ruimte bij de wastafel en het gebruik van de douche). Het ontbijt was van een redelijk niveau. De ligging was uitstekend. Goed bereikbaar vanaf de Luchthaven en dicht bij een treinstation naar de stad).

Zoals uit het bovenstaande blijkt is er bij u niet zoveel te verbeteren. Hou uw service, info en tijdigheid op het huidige niveau. Barcelonareizigers raden wij aan tenminste drie dagen in Barcelona te verblijven. Dan is het mogelijk naast de voetbalwedstrijd ook de sfeer van de stad goed op te snuiven.

Kortom, wij hebben genoten van onze voetbalreis.

Met vriendelijke groeten,
Rina de Zwart en Ton Bleijenbergh

Ton Bleijenbergh bezocht de wedstrijd FC Barcelona - Rayo Vallecano

- Hoe is de voetbalreis en de bezochte wedstrijd u bevallen?

Uitstekend. Goed georganiseerd, alles op tijd, prima hotel.- Was u tevreden over onze verleende service en die van het hotel?

Ja, zeer tevreden.
- Wat zou er de volgende keer beter kunnen bij de organisatie van uw voetbalreis?

Echt geen idee. Alles prima.- Welke reisonderdelen waren naar uw mening goed, matig of slecht verzorgd?

Geen.
- Heeft u nog (praktische) tips voor andere klanten van Voetbal Retour die dezelfde speelstad / club gaan bezoeken?

Wedstrijd was fantastisch. Bernabeu is een prachtig stadion waar je zeker een stadiontour moet doen. Madrid is geen spectaculaire stad. Meerdere dagen in deze stad is wat mij betreft niet aan te bevelen. Na anderhalve dag heb je de stad zelf wel zo’n beetje gezien.

Volgende voetbalreis zal ik zeker bij jullie boeken.

Arnold van Bochove bezocht de wedstrijd Real Madrid - Levante UD

Hierbij de ervaring en feedback op onze voetbalreis naar Gelsenkirchen oftewel S04.

- Hoe is de voetbalreis en de bezochte wedstrijd u bevallen?

We hadden aangegeven zelf naar Gelsenkirchen af te reizen en dat is prima bevallen. De wedstrijd op zich was ook een mooie ervaring. Het publiek geeft een mooie sfeer en de plek in het stadion was ook prima.

- Was u tevreden over onze verleende service en die van het hotel?

De service die jullie hebben geleverd was prima. Zelf had ik nog even een twijfel over de aankomst van de kaarten, maar dat was ongegrond aangezien die ruim op tijd waren. Het hotel was ook prima. Het ontbijt is uitgebreid en de kamer is netjes en schoon.

- Wat zou er de volgende keer beter kunnen bij de organisatie van uw voetbalreis?

Wellicht is het een idee om de gang van zaken rond de metro in Gelsenkirchen uit te leggen. Wij kochten namelijk verkeerde (tarief) kaartjes om ergens heen te gaan en bijv. alvast te kijken bij het complex bij de Veltins Arena. Verder geld je ticket voor de wedstrijd op de wedstrijddag ook als metrokaartje (zowel heen en terug). Dit kregen we te horen van andere fans die we toevallig tegenkwamen.

- Heeft u nog (praktische) tips voor andere klanten van Voetbal Retour die dezelfde speelstad / club gaan bezoeken?

Voor andere klanten zou ik aanraden om jezelf even te informeren over wat er allemaal te doen is in Gelsenkirchen. Wij waren daar iets te laat mee, maar op zich is het wel een leuke stad als je weet waar je heen moet gaan. Ook is het leuk om even een kijkje te nemen bij: het oude Parkstadion ,de jeugd of bij de fanshop. Dit is allemaal op/bij het complex van de Veltins Arena.

Ik hoop jullie hiermee te hebben geholpen.
Graag tot de volgende keer.

Met vriendelijke groet,
Rel Bakker

Rel Bakker bezocht de wedstrijd Schalke 04 - FSV Mainz 05

Er was een woord voor het was in alle opzichten helemaal voor elkaar.

Het hotel was meer dan uitstekend dicht bij het metro station, en de kaarten voor het station ware goed, goede plaatsen, goed zicht. Nogmaals bedankt. Mochten we weer een voetbalreisje maken dan denken we aan voetbal retour.

M. Heinemann bezocht de wedstrijd FC Barcelona - Levante UD

Ik wil u graag bedanken voor de goede service die u ons heeft geboden dit weekend!
Wij hebben erg genoten van de wedstrijd en van Madrid zelf!

Nogmaals bedankt voor de goede service.

Met vriendelijke groet,
Miranda Ploeger

Miranda Ploeger bezocht de wedstrijd Real Madrid - Malaga

Op 19 september hebben wij met veel plezier de wedstrijd Real Madrid - Granada bijgewoond. Het was een interessante wedstrijd en voor ons de eerste keer om in dit grote stadion te zijn. Het hotel was prima en op loopafstand van het stadion, wat heel praktisch was. Aansluitend hebben wij nog 3 dagen het centrum van Mardrid bezocht. Wij hebben hierbij veel gezien en het was een leuke combinatie met de voetbalwedstrijd.

Martin en Ronald Erkamp bezochten de wedstrijd Real Madrid - Granada

Reis was prima geregeld, zeker ook gezien feit dat we pas vrij kort van te voren boekten. Het hotel (Travelodge Stratford) was niet al te best.

De metro: Ons werd geadviseerd een Oystercard te kopen. Dat is een pas waarop je een zelf te bepalen tegoed kunt storten. Voor 3 dagen verblijf was GBP 25,- voor een volwassene en GBP 12,50 voor een kind (die reizen tegen 50%) ruim voldoende. Daarnaast betaal je GBP 5 borg voor deze pas, wat je bij inlevering weer terug krijgt, inclusief het restant tegoed. Is beter dan een metropas voor bijv. 3 dagen, omdat je met een Oyster pas in alle zones kunt reizen. Is per saldo flink goedkoper. Pas is ook geld geldig voor tram.

Voor kids is British Museum (Farao's en zo) en het National Historic Museum (dinosauriers) erg indrukwekkend. Toegang is gratis, maar ga vooral vroeg. Anders heel erg druk.

Emirates stadion tour is ook erg leuk. Nederlandstalige audio tour beschikbaar, prima ook voor kids. Ook hier vroeg gaan. En neem paraplu's mee, want het blijft natuurlijk Engeland!

Pierre Buijsrogge bezocht de wedstrijd Arsenal - Liverpool

We hebben genoten van ons weekend bij de Spurs tegen Stoke en willen je hartelijk bedanken voor je persoonlijke, zorgvuldige en professionele begeleiding van onze trip. Bij gelegenheid zeker de moeite waard om nog eens te doen.

Zie onderstaande beantwoording van jouw vragen.

- Hoe is de voetbalreis en de bezochte wedstrijd u bevallen?
We hebben van begin tot eind van de reis en de wedstrijd genoten. Het betrof het eindexamencadeau voor Thijs en de reis heeft in alle opzichten aan de hooggespannen verwachtingen voldaan.
- Was u tevreden over onze verleende service en die van het hotel?
De service van het hotel voldeed aan de verwachtingen. De service van Voetbal Retour was zondermeer perfect.
- Wat zou er de volgende keer beter kunnen bij de organisatie van uw voetbalreis?
Wij zijn allebei volledig tevreden over de reis en de verleende service.
- Welke reisonderdelen waren naar uw mening goed, matig of slecht verzorgd?
NVT
- Heeft u nog (praktische) tips voor andere klanten van Voetbal Retour die dezelfde speelstad / club gaan bezoeken?
Wij waren zo’n 2 uur voor aanvang bij White Heart Lane en hebben genoten hoe langzaam de straten volstromen, supporters van beide teams door elkaar heenlopen zonder enige spanning, en er in zijn algemeenheid naar de wedstrijd wordt toe geleefd.

Hartelijke groet,
Ron Hulshof.

Ron Hulshof bezocht de wedstrijd Tottenham Hotspur - Stoke City

Kort van te voren (ruime week) nog 2 kaartjes kunnen boeken incl. 2 hotelovernachtingen. Alles prima en op tijd geregeld. Keuze uit 3 hotels, goede aanvullende informatie over de stad, eetgelegenheden en uitgaansmogelijkheden. Tryp Hotel gekozen in een buitenwijk van Dortmund. Prima hotel, vraag wel naar kamers aan de niet-weg zijde. Zo'n 500 meter lopen naar de Metro (Bahn), 2,5 km van het stadion. Koop met meerdere personen een dagkaart voor het openbaar vervoer (ideaal). Ook volgende keer boeken wij weer bij voetbalretour.

Remon Jonker bezocht de wedstrijd Borussia Dortmund - Borussia Mönchengladbach

Zondag 26 april hebben wij de wedstrijd tussen Arsenal en Chelsea bezocht. Helaas bleef het 0-0, maar toch hebben we het super gehad. Hotel was prima, ontbijt ook, en we hebben veel van Londen gezien in de 3 dagen dat we er waren. Info was duidelijk vanuit Voetbal Retour, zou geen verbeterpunten weten verder.

Hans van Someren bezocht de wedstrijd Arsenal - Chelsea

Een wedstrijd van Liverpool bezoeken stond al lang op ons programma. Jammer dat deze wedstrijd naar de maandag werd verplaatst waardoor we vlucht en hotel dienden om te boeken en daardoor een dag extra vrij moesten nemen van het werk. de communicatie hierover ging vlot en achteraf was die extra dag in liverpool ook wel lekker. we hadden gevraagd voor plaatsen op de kop tribune. deze plaatsen waren top en de sfeer was echt wat we er van hadden voorgesteld. Hotel was aan de rand van het centrum gelegen en naar mijn mening goed voor engelse standaarden. we hebben er ook alleen maar geslapen en ontbeten en daarna weer naar de stad gegaan. in het hotel kon je makkelijk een taxi reserveren en ook in de stad rijden er veel taxi's rond dus we hebben verder niet met het ov gereisd. terugreis hadden we wel nog wat vertraging, maar daar konden jullie natuurlijk niets aan doen. ga zo door en super bedankt voor het regelen van ons weekendje.

F. Borghans bezocht de wedstrijd Liverpool - Newcastle United

Wij zijn 4 en 5 april naar Madrid geweest voor de wedstrijd Real Madrid - Granada via Voetbal Retour.nl. Samengevat: EEN GEWELDIGE ERVARING!!! Het hotel en de tickets waren perfect geregeld door Voetbal Retour. De communicatie vooraf over een paar kleine vraagjes van mij werd zeer correct en snel beantwoord en alles was dus ook goed geregeld. We hadden getwijfeld over voor welke rang we kaartjes zouden kopen. Uiteindelijk hebben we toch voor rang1 gekozen. Achteraf ben ik daar erg blij om. We hadden perfecte plaatsen en zaten kort bij het veld in de onderste ring. Het stadion is zo groot en hoog dat het zicht in rang 4 toch wat minder is. De zaterdag zijn we naar het stadion gegaan en hebben we de tour gedaan door het stadion / kleedlokalen / reservebank / coach vak op het veld / museum etc. etc. Je mag daar echt overal komen, dat is een echte aanrader. Op zondag was de grote dag van de wedstrijd Real Madrid - Granada. Het zonnetje scheen lekker (25 graden) en we waren de gelukkige om getuige te zijn van de sensationele 9-1 overwinning van Real Madrid. Ronaldo scoorde 5 keer! Alle topsplers deden mee. Het was echt een super ervaring die mijn zoon en ik nooit meer zullen vergeten. Het vervoer in Madrid gaat perfect met de Metro, daar waren we ook zeer tevreden over. Ik kan Voetbal Retour echt aanbevelen aan iedereen.

Frank van Hoof bezocht de wedstrijd Real Madrid - Granada

Net terug van onze trip naar Manchester. We waren vooraf wat argwanend om gebruik te maken van een bedrijf welke we nog niet kenden. Achteraf bleek dit totaal niet nodig want alles verliep volgens afspraak. Er werd altijd snel op vragen geantwoord en afspraken werden gewoon nagekomen zoals het hoort. De tickets en reispapieren ontvingen we conform afspraak 7 dagen voor vertrek en dit was allemaal erg duidelijk. Vlucht, hotel en tickets waren gewoon goed en dat mag best vermeld worden. Geen vertraging gehad met de vlucht en we konden het hotel makkelijk vinden, ook wel door de toelichting die jullie erbij geven. De wedstrijd zelf was natuurlijk het hoogtepunt van deze reis. De zitplaatsen waren super en we zagen een mooie overwinning van city. Manchester zelf is niet echt een stad met veel dingen om te bezichtigen. toch vonden we het een leuke stad en hebben we ook het stadion van man united bekeken. ook een super stadion. bedankt voor jullie goede service en wellicht tot volgend seizoen.

Gerrit van Langen bezocht de wedstrijd Manchester City - Leicester City

Weekendje München 13/14/15 Februari. Met de kaarten was het even allemaal onduidelijk via post of mail. Na goed contact van beide partijen zijn de kaarten zoals beloofd naar het hotel gebracht van wij verbleven. Alles is in goede banen verlopen en volgens afspraak. Dus ons weekend kon niet stuk....8-0 voor Bayern in ge-wel-dige sferen en prachtig stadion. Hotelkamer was aan een drukke weg/station/poliebureau dus volgende keer boeken niet aan straatkant. Verder Top geregeld. Volgend jaar weer een uitje met vrienden....

H. Boerma bezocht de wedstrijd Bayern München - HSV Hamburg

Wat hebben wij genoten van deze trip. Alles was super goed geregel. Wij hebben genoeg informatie van Martijn gekregen die wij nodig hadden voor deze voetbalreis. Complimenten hiervoor. De plaatsen in het stadion waren ook super. Links achter het doel in de eerste ring. Voor 50 euro meer is dit echt de moeite waard. De wedstrijd was natuurlijk ook fantastisch. Als ik ooit weer een voetbal gaat boeken zal ik het zeker via Voetbalretour doen.

Maurice Schutter bezocht de wedstrijd Barcelona - Manchester City


De reis en wedstrijd waren top. Alles was duidelijk, mede door bijlages maar ook de behulpzame bevolking. De wedstrijd op zich was natuurlijk uniek en niet te beschrijven. De service was duidelijk en ook waren wij enthousiast over de bed and breakfest in Hammersmith. Er was niet echt iets negatiefs te benoemen, maar wat misschien geadviseerd kan worden is: Oyster card aanschaffen. Dit is een metrokaart (kost 5 pond aanschaf en voor 7,50 per dag kom je overal en onbeperkt). Verder is het een optie (wanneer je rechtstreeks naar white hart lane gaat) om uit te stappen bij Tottenham Hale ipv Liverpool street. Hier kun je direct overstappen naar Seven Sisters en vandaar uit is het een leuk stuk wandelen naar het stadion met allerlei cafés langs de grote straat. Ook is het een optie om bagage (trolley) bij stadion achter te laten. Dit kan bij de verzamelplek van de stewards. Uiteraard zullen ze dit liever niet hebben aangezien dan alle reizigers dit gaan doen.

Nogmaals bedankt voor deze prima organisatie en onvergetelijke ervaring.

Met sportieve groet,
Andy & Jo Donners

Andy en Jo Donners bezochten de wedstrijd Tottenham Hotspur - Arsenal

Sorry dat ik nog niet eerder heb gereageerd, maar dat heeft niets te maken met de kwaliteit van de reis. Zie hieronder mijn antwoorden op je vragen.

- Hoe is de voetbalreis en de bezochte wedstrijd u bevallen?
Allebei uitstekend. Ondanks de thuisnederlaag van Real Madrid was de sfeer geweldig. Ook de extra dagen in Madrid waren erg geslaagd.

- Was u tevreden over onze verleende service en die van het hotel?
Documentatie van jullie kant was prima en het hotel was ook goed.

- Wat zou er de volgende keer beter kunnen bij de organisatie van uw voetbalreis?
Geen idee. Ik boek een volgende keer zeker weer bij jullie.

- Welke reisonderdelen waren naar uw mening goed, matig of slecht verzorgd?
Alles was prima

- Heeft u nog (praktische) tips voor andere klanten van Voetbal Retour die dezelfde speelstad gaan bezoeken?
1 of 2 extra dagen boeken voor de stad zelf

Siebo Leppen bezocht de wedstrijd Real Madrid - Atletico Madrid

nu alweer een week terug van onze reis naar chelsea. alles was ons goed bevallen. de service van het hotel en jullie was goed en de kaarten voor de wedstrijd lagen klaar bij de receptie in het hotel. het blijft toch spannend als je geen kaarten in de hand hebt maar echt zorgen hebben we ons niet gemaakt erover. voetbal retour gaf ons een goed gevoel en de reispapieren die we ontvingen waren duidelijk. londen is een erg mooie stad waar we vaker al waren geweest. we gingen dan ook echt voor het voetbal en de hele sfeer eromheen. dit was weer super bevallen.

Nico Versluis bezocht de wedstrijd Chelsea - Manchester Cityl

De voetbalreis is zeer goed bevallen! Uitmuntende service! Goed hotel en goede informatie gekregen in de reisbescheiden. Alle informatie stond goed aangegeven in de reisbescheiden. Het reizen werd zo een MAKKIE. Wij hebben een rondleiding in Camp Nou gehad, en we hebben een dagtour gedaan met TOURISTIC. voor €27 kun je een zeer groot gedeelte van Barcelona zien. Deze bus stop bij ongeveer 25 bezienswaardigheden. Hier kun je vervolgens uitstappen. Om de 10 min. rijd er weer een nieuwe bus waar je zo kunt instappen bij het laten zien van de kaartjes. Ook krijg je bij de allereerste opstapplaats oordopjes en kun je deze inpluggen en je taal selecteren. Wij hebben die zeer prettig ervaren en er werd allerlei informatie over Barcelona in het Nederlands doorgegeven.

Bedankt Voetbal Retour, we gaan dit zeker nog eens doen!

Ramon Zwakhals bezocht de wedstrijd Barcelona - Villarreal

Totaal beoordeling is wat mij betreft prima. Juiste en tijdige informatievoorziening. Alles wat geregeld moest worden, was geregeld. Voetbaltickets op tijd in het bezit.

Zelf vliegtickets geregeld. Wedstrijd was prima. Upgrade was zeker waardevol. Upgrade naar 4* hotel gedaan. Heb betere 4* hotels gezien, maar de locatie maakte veel goed. 3 haltes met trein vanaf het vliegveld, 3 haltes met de metro naar het stadion en 5 haltes met de metro naar de Ramblas. Al met al dus zeer centraal gelegen, 200 meter lopen vanaf het grote station Barcelona Sants.

Dank
Marcel Hofman

Marcel Hofman bezocht de wedstrijd Barcelona - Villarreal

De reis is perfect gelopen. Het hotel was mooi proper en de voetbal was een geweldige ervaring! Barcelona is een mooie stad. Dank u voor de goede regeling.

Met vriendelijke groeten,

Claudio Heussen

Claudio Heussen bezocht de wedstrijd Barcelona - Villarreal

Het was een fantastisch weekend. Verbeterpunten heb ik eigenlijk niet. Alleen dat ik eerst kaartje bij hotel zou krijgen en ik kreeg hem daarna toch via mail opgestuurd. Hotel was prima met goed ontbijt en jullie hadden juiste info verstrekt. Dus was allemaal top. Ik ben niet zo van het delen van foto´s.

Groeten
Edward Broekhaar

Edward Broekhaar bezocht de wedstrijd Barcelona - Villarreal

Afgelopen weekend dus in Barcelona geweest. Ondanks het verlies van 0-1 was het een ongekend feest. De plaatsen waren super, we konden het zeer goed zien, het hotel was goed...we hebben het top gehad. Dank voor de goede zorgen. Vr gr. Peter v Elswijk

Peter v Elswijk bezocht de wedstrijd Barcelona - Malaga

De voetbalreis en de wedstrijd is ons uitstekend bevallen. Alles was goed geregeld konden de kaartjes thuis al uitprinten. Met de metro naar het stadion gegaan en je staat er werkelijk direct voor het stadion super. Na afloop nog wat gaan drinken om de hoek bij sportcafe fridays (een aanrader) en met de metro weer terug maar let op die rijdt niet overal tot laat naar toe wij hadden om half 2 de laatste dus let goed op.

Wat betreft het hotel die was prima dicht bij de metro en een groot winkelcentrum. Wij zaten in hotel Torre Garden. Goed ontbijt, mooie ruime kamer, en een zeer vriendelijke baliemedewerker die ons prima hielp. Je kunt in het hotel alvast allerlei kaartjes bestellen.

Tip als je een bus rondtour neemt doe het dan voor 2 dagen scheelt maar 3 euro. Kun je eerst alles bekijken en dan de 2de dag uitstappen wat je echt wilt zien. Wij dachten dit met de metro te doen maar dat viel toch tegen. Ook het bezichtigen van het stadion is de moeite waard. Als je er op zaterdagavond in madrid bent ga dan vooral naar Puerto del sol je weet niet wat je ziet hoeveel mensen daar dan lopen was echt leuk om te zien en ook allerlei menselijke standbeelden echt gaaf. En parque del retiro is leuk om geweest te zijn.

Verder wil ik zeggen dat alles door voetbalretour netjes was geregeld alles op tijd via de mailecht keurig. Een plattegrondje van de metro en hoe we van het vliegveld naar het hotel moesten was zeer handig. Ook een boekje met bezienswaardigheden was erbij toegevoegd. Nee kan niks anders zeggen dat alles heel netjes is afgehandeld.

Mvg,
Ronald en Yvonne Rijkers

Ronald en Yvonne Rijkers bezochten de wedstrijd Real Madrid - Villarreal

Fijne dagen gehad in Barcelona, alles tot in de puntjes goed geregeld. kort bij de metrostation zo in het centrum en hele duidelijke beschrijving om bij camp nou te komen. heerlijke wedstrijd veel doelpunten gezien en prachtig weer gehad.. bedankt voor de goede verzorging.. groetjes peter en anita

Anita van Boxtel bezocht de wedstrijd Barcelona - Rayo Vallecano

Op 9 en 10 december 2014 in Madrid via voetbalretour de laatste groepswedstrijd Real Madrid -Ludogorets bezocht. Alles keurig geregeld door Voetbalreizen. De boeking, tickets, hotel en info. En wat een reis ! Prima vlucht met Air Europa (binnen 2 uur in Madrid). Hotel op centrale plek, prima ontbijtbuffet en kamer/bedden. De plekken geboekt in duurdere klasse. Was geld meer dan waard. Prima plekken in Bernabeu (onder de heater :-)) En een geweldige wedstrijd, 4-0 Ronaldo, Bale ....geweldige sfeer en ambiance in stadion. De dag erna nog een stadiontour gedaan. Erg goed geregeld bij Real! Hala Madrid. Kortom, een compliment voor Voetbalretour. Heerlijk, alles in 1 x goed geregeld....dat is wat je verwacht. Bedankt !! Een reis die we niet zullen vergeten.

Marty en Patrick Koster bezochten de wedstrijd Real Madrid - PFC Ludogorets

De belevenis van de wedstrijd (ondanks verlies) en de sfeer in het stadion was super net als vorig jaar. Het hotel van vorig jaar (Baladin) was naar mijn mening wel iets beter dan dit jaar (Tryp), gelukkig lag dit wel korter bij het stadion anders had ik de wedstrijd gemist, aangezien en misschien een tip om aan te geven voor andere die de komende maanden naar Dortmund gaan met de auto dat tot eind 2014/ begin 2015 werkzaamheden zijn aan de weg, wat mij 2 uur file heeft gekost en dat ik daardoor maar net op tijd was voor de wedstrijd ( spelers waren al op het veld). Terwijl je eigenlijk ook al de sfeer wilt proeven rondom het stadion en eerder in het stadion wilt zijn, zeker met kinderen die alles willen beleven. Overigens alles was prima geregeld vanuit jullie kant, en voor volgend jaar kunnen jullie weer rekenen op een reservering voor mij en mijn jongste zoon.

Met vriendelijke groet,
John en Luuk

John Willems bezocht de wedstrijd Borussia Dortmund - Hannover 96

We zijn super tevreden. Alles was prima geregeld en verzorgd. Het hotel was netjes en goed gelegen. De kaartjes voor de wedstrijd waren aanwezig en de informatie was ruim voldoende.

Een volgende keer maken we zeker weer gebruik van Voetbal Retour.

Met vriendelijk groet,

Wilco Rietman

Wilco Rietman bezocht de wedstrijd FC Barcelona - Eibar

De reis naar Barcelona was geweldig. Alles was goed georganiseerd, het hotel was goed, het afhalen van de tickets was uitstekend geregeld, een de plaatsen aan het veld waren geweldig. Kortom we hebben genoten van een fantastische reis en zouden de volgende keer zeker weer met Voetbalretour gaan.

Met vriendelijke groeten,
Bert en Mitch.

Bert van Ewijk bezocht de wedstrijd FC Barcelona - Ajax Amsterdam

Begin mei zijn we met het gezin naar Barcelona geweest. Vader en zoon wilden heel graag naar Camp Nou en als het even kon een wedstrijd meemaken. Voetbal Retour heeft een super service gegeven. Het verblijf was erg goed, de kaartjes ophalen was ook erg goed geregeld en we kregen veel goede tips voor het verblijf. Kortom; geweldig geregeld. De volgende voebalreis boeken we zeker weer via Voetbal Retour.

Nicolette van Mol bezocht de wedstrijd FC Barcelona - Getafe

wij kunnen kort en krachtig zijn, het was GEWELDIG!

2e keer met voetbal retour naar Real Madrid, waar wij de eerste keer dachten dat het toeval was dat wij zulke mooie plaatsen in het stadion hadden, was het bij onze 2e reis naar Real Madrid wederom top, kortom dit is geen toeval meer, geweldig geregeld!

Het Novotel hotel is een geweldig goed hotel, op 200m van de Metro, en achter het hotel inderdaad een schitterend park. de info die wij mee kregen klopte ook perfect (op de via whatsapp gemelde Barajas metro na dan, station Campo de las Naciones ligt super dichtbij het Novotel hotel).

twee keer heeft voetbalretour onze stoutste dromen overtroffen, ik kan voetbalretour van harte aanbevelen aan mensen die een geweldige goed geregelde voetbal wedstrijd/reis op hun verlanglijstje hebben staan. Kortom, ga vooral zo door, onze reis was helemaal super!

Ron van Zuiderwijk bezocht met zijn gezin de wedstrijd Real Madrid - Osasuna

De reis is uitermate goed bevallen. Vliegreis was in orde, hotel was prima en in nabijheid van metro en stadion, wedstrijd van Real was een belevenis met een weergaloze Ronaldo en de stad Madrid is fantastisch.

Arno van Suilen bezocht de wedstrijd Real Madrid - Osasuna

Met 5 vrienden naar deze wedstrijd geweest. Het was geweldig, alles goed georganiseerd en goede plaatsen achter de goal met goed zicht op de gele wand. Hotel was ook prima in orde en slechts een paar minuten met de metro naar het stadion. En dan ook nog gewonnen met 4-2. Volgende keer weer:) dan in de gelbe wand ;) Ik hou me aanbevolen haha..groeten uit breda...

Marno bezocht de wedstrijd Borussia Dortmund – Mainz

Het was de 1e keer dat ik via deze site een voetbalreis heb geboekt. Het zal zeker niet de laatste keer zijn. Ik had voor de reis diverse vragen en deze werden vlot en duidelijk beantwoord door voetbalretour. Ik wist niet wat ik kon en moest verwachten mbt vliegen/hotel/kaartjes voor de wedstrijd en info, maar het was super. Vlucht verliep prima, hotel was een Holiday Inn hotel. Kamer was netjes, personeel vriendelijk en ontbijt prima. Tevens was het afhalen van de tickets duidelijk omschreven waar en vanaf wanneer. Voetbalretour wil ik dan ook bedanken voor een onvergetelijke reis met mijn zoon. Als kers op de taart was de wedstrijd geweldig en het publiek onovertroffen gaaf. Wat een grandioze sfeer!!!! Ik ga zeker vaker via deze site een leuke voetbalreis boeken.

Bjorn Korporaal bezocht de wedstrijd Everton – Manchester United

Terug van een heerlijke wedstrijd in Duitsland. Op tijd vertrokken uit Schiedam en half twee bij het stadion aangekomen met een heerlijk zonnetje op onze bol. Met zijn allen de fan shop in geweest om shirts en sjaaltjes te kopen. Daarna uiteraard braadworsten en bier voor de vaders. Wat een heerlijke sfeer daar. Voor sommige jongens ook een ervaring omdat we naast het HSV vak zaten. Het was een fanatiek vak waarbij we zijn bespuugd, uitgescholden en met bier werden bekogeld. Gelukkig hebben ze in Duitsland ook ME, hahhaha. Busreis was perfect verlopen, Cees is een goede en gezellige chauffeur en ik heb onderweg koffie en bier verkocht. Helaas was er wel weinig bier aan boord, dat was het enige minpunt. Volgende reis wordt Schalke hebben we al besloten.
In ieder geval weer bedankt voor de goede service en tot het nieuwe seizoen.

Leo Wuisman bezocht de wedstrijd Borussia Mönchengladbach – HSV

Allereerst onze hartelijke dank voor het perfect organiseren van onze reis naar Barcelona. We logeerden in een prima hotel. Wel wat verder van het centrum maar uitstekend gelegen aan metrolijn L3. Ook de zitplaatsen in het stadion, na upgrade, waren uitstekend met een goed zicht op veld en spelers. Als extra hadden we de camp nou experience bijgeboekt. Het is goed om bezoekers hier te informeren dat op de dag van de wedstrijd niet alle ruimtes toegankelijk zijn. Voor ons geen probleem; we zijn een dagje later gegaan. Overigens wel een aanrader voor de ware voetballiefhebber. Nogmaals onze dank!

Hans Pierse bezocht de wedstrijd FC Barcelona – Celta de Vigo

Als ik u kan vinden om te mopperen, dan vind ik dat ik u ook moet laten weten dat mijn man en zoon inderdaad een erg leuke reis naar Barcelona hebben gehad. Alles was prima geregeld, kaartjes lagen netjes klaar, het hotel was prima (goed in het centrum gelegen) en ze hebben kunnen genieten van een leuke voetbalwedstrijd. Mijn oprechte excuses dat ik in eerste instantie twijfelde aan de kwaliteit van deze reis.

Siska Veldman bezocht de wedstrijd FC Barcelona – Celta de Vigo

Vorige week zijn mijn man en zoon naar Barcelona geweest. Ze hebben het geweldig gehad. Goed hotel en prima plaatsen in het stadion. De tickets lagen keurig in het hotel. Kortom een prima organisatie. Hartelijk dank daarvoor.. Mochten jullie in de toekomst aanbiedingen hebben dan horen wij dit graag.

Dhr. Blom bezocht de wedstrijd FC Barcelona – Celta de Vigo

Wow, wat een geweldige ervaring! Jammer dat het 0-0 is gebleven, maar dat mocht de pret niet drukken. De wedstrijd was spannend, de sfeer was fantastisch en alles was goed geregeld. Prima hotel met goede metro verbinding naar het stadion, je was constant goed bereikbaar voor vragen etc. en de kaarten waren top geregeld! We gaan dit zeker nog een keer doen en zullen reclame voor je maken! We vonden het ook erg leuk dat je zelf ook enthousiast was en met ons de wedstrijd hebt beleefd. Dank je wel!

Danny en Trudy bezochten de wedstrijd Borussia Dortmund – Schalke 04

Uit de vele foto’s die bij ons eerst naar een centraal punt gaan voor samenstelling fotoboek stuur ik je tzt een groepsfoto.

Voetbalreis: Dat je er van deur tot deur 12 uur over doet hadden we van te voren iets korter ingeschat. Maar we hebben ons prima vermaakt, we hebben bijna alle transportmiddelen gebruikt behalve de boot.

Bij aankomst metrostation heb ik een T3 kaart gekocht, dus voor drie dagen. Eigenlijk had ik een 4 dagenkaart moeten kopen want de vrijdags tellen ze ook nog mee en we gingen maandag terug. Twee jongens hadden een gewone koffer mee, groter dan een handbagagekoffer, dus extra betalen. Deze koffers hebben we toen maar gebruikt als opslag van toiletartikelen, spuitbussen deodorant en zo.

Hotel, op sommige punten iets tegenvallend en geen vier sterren waard. Maar we kijken niet zo nauw, het belangrijkste is dat we heerlijk hebben geslapen. De rest was prima, alles goed geregeld, kan niet beter.

De wedstrijd: magnifiek, 25 meter schuin achter het doel, een meter hoger dan het maaiveld. 7 doelpunten gezien dus waar voor je geld, een echte belevenis!

Resume: Koop een metrokaart voor alle dagen dat je daar bent. Een metrokaart kan ook wel eens haperen, tien jongens zaten allang weer in de volgend metro en we lieten hierdoor een voetbalmaat alleen achter op het metrostation. Let goed op de afmetingen van de reiskoffer.

Conclusie: bij een volgende voetbalreis, indien dit een voetbalreis wordt zal ik zeker weer boeken bij Voetbal Retour.

Sjoerd Spoelstra bezocht de wedstrijd FC Barcelona - Osasuna

Alleen maar lof voor voetbalretour!!! Alles perfect geregeld, Kaartjes lagen klaar in hotel europort diagonal barcalona (4 sterrren) goed ontbijt en heerlijk dicht bij zee, in de toekomst zeer zeker de moeite waard om nog eens te bezoeken voor een city-trip... De wedstrijd was natuurlijk super met een winst van 7-0. Volgende keer toch eens barcalona - real madrid. Dus als er kaartjes beschikbaar zijn graag een mailtje!!! nogmaals dank voor deze goed georganiseerde reis.

Richard Martens bezocht de wedstrijd FC Barcelona - Osasuna

De voetbalreis was goed verzorgd. Het hotel, dat normaal gesproken dicht bij het stadion van Arsenal zou liggen, was prima. In ons geval was de afstand naar het stadion van Crystal Palace wat ver maar niet onoverkomelijk. Dat de wedstrijd van Arsenal niet meer mogelijk was door een verplaatsing van de speeldatum, was jammer maar nu hadden we een typisch Engels stadion met soortgelijke sfeer en voetbal.Nogmaals, uitermate tevreden en we denken erover om volgend jaar een wedstrijd in Engeland te bezoeken met Voetbal Retour.

Rico Folmer bezocht de wedstrijd Crystal Palace - Southampton

De wedstrijd was een geweldige ervaring; zitplaatsen waren goed. Uitleg en informatie die ik van jullie mocht ontvangen was allemaal prima verzorgd, waarvoor mijn dank. Hotel was in orde, (wel erg afgelegen) maar wij hadden toch wel enkele minpunten: De reisafstand tussen luchthaven, hotel en stadion lag veel te ver uit elkaar! Wij hebben dan ook besloten de reis naar het stadion heen en terug (+ de volgende dag terug naar het station) met een taxi te doen. Als ik opnieuw bij jullie iets zou boeken, dan zou het toch wel prettig zijn als het hotel in de buurt van het stadion ligt en niet helemaal aan de andere kant van Londen;

Fons Suer bezocht de wedstrijd Chelsea – Tottenham Hotspur

onze voetbalreis naar Barcelona is goed meegevallen. We hadden duidelijke info, de ligging van het hotel was goed, ook ten opzichte van de metro. Een rustig gelegen hotel in een drukke stad, hotelkamer ok. Het ontbijt vonden we maar matig en kan misschien wel beter. Dank om het goede verloop van de papieren en de tickets.

Hilde van Overvelt bezocht de wedstrijd FC Barcelona – Almeria

Op zaterdag 1 maart jl. hebben wij, 82 leden van de personeelsverenigingen van de Gemeente Apeldoorn en de Belastingdienst de wedstrijd Borussia Dortmund-1 FC Nürnberg bijgewoond. De trip is prima verzorgd door Voetbalretour. In eerste instantie was er enige scepsis doordat o.m. de kaarten eerst in één vak later verspreid over het stadion aangeboden werden maar dit hield verband met de enorme druk op de kaarten die pas 1 maand voor de wedstrijd op de markt kwamen. De wedstrijd op zich kwam eerst in de tweede helft goed los. Maar op zich is het hele (rand-)gebeuren een belevenis. 80.000 mensen in een prachtig stadion en geen enkele rel of opstootje gezien noch van gehoord. Ook met de Duitsers die naast ons stonden konden we het prima vinden. Een extraatje was dat een aantal van ons een plek tussen de echte supporters van Borussia op de "Gelbe Wand" konden uitzoeken. Sfeer fantastisch, wedstrijd aanzienlijk beter als Feijenoord-Ajax. Kortom een geweldige trip (vonden ook onze leden) en een aanrader mede (nogmaals) dankzij de prima organisatie van enthousiaste Borussia-supporter Martijn. Daarvoor nog onze welgemeende dank.

Arie Zwikker bezocht de wedstrijd Borussia Dortmund – 1. FC Nurnberg

Alles was terug allemaal in orde, niets van problemen gekend en een schitterende CL-ervaring in een even schitterend stadion. Als je twijfelt om via deze website een citytrip bij te wonen, dan zou ik nu geen seconde meer twijfelen. Op en top goed geregeld, mijn complimenten!

Birger Velghe bezocht de wedstrijd AC Milan – Atletico Madrid

Alles was dik in orde.. Vlot bereikbaar, goede ligging van hotel, correct verlopen kortom. Ik heb verder geen opmerkingen, het was een zeer geslaagd weekend!

Stef van Peteghem bezocht de wedstrijd FC Barcelona – Rayo Vallecano

Afgelopen weekend hebben wij een wedstrijd van Barcelona bijgewoond. Vooraf was alles al prima verzorgd. Op de luchthaven alleen even door de douane et voila. In Barcelona zaten wij in een 4* hotel. Prachtig hotel, op, heuvelachtige, loopafstand van het metrostation. Fijne kamer en vriendelijk personeel. De kaartjes waren al bezorgd. Fijn detail was natuurlijk dat Barcelona een ruime overwinning behaalde. Het was een super geslaagd weekend en ik raad een reis via Voetbal Retour dan ook zeker aan. Mede namens mijn broer; bedankt voor alles en zeker tot ziens.

Peter en Cindy Sloot bezochten de wedstrijd FC Barcelona – Rayo Vallecano

Op 15 februari bezochten wij via Voetbalretour de wedstrijd FC Barcelona - Real Vallecano. De wedstrijd zou in eerste instantie plaatsvinden op zondag 16 februari maar deze is uiteindelijk verplaatst naar zaterdag. We vlogen zaterdagochtend gelukkig vroeg waardoor we om 9.15u al in Barcelona waren, dus dit was voor ons geen probleem!

Een wedstrijd waarin veel gescoord werd want het werd maarliefst 6-0 voor Barca. Deze wedstrijd was super geregeld. We hadden ontzettend mooie plaatsen achter het doel en omdat er veel gescoord werd was dat voor ons erg pretttig. Wie vindt het nu niet fantastisch om Messi te zien scoren :).

Ons verblijf was van van 15 - 17 februari in het Eurohotel. Dit hotel is gelegen aan het strand. We vonden het hotel netjes en het personeel was over het over het algemeen vriendelijk en behulpzaam. Omdat we zo vroeg vlogen waren we al rond half 12 bij ons hotel. Gelukkig was het geen probleem om meteen in te checken. We konden onze spullen dus al mooi kwijt op de kamer die verder kamer prima was.

Wat we jammer vonden is dat we geen wifi konden ontvangen op de 4e verdieping. We hebben dat gemeld maar er werd verder niets mee gedaan. We kregen de code en als het niet werkte was dat jammer. Een belangrijker punt is dat we de ligging van het hotel wel erg ver uit het centrum vinden. De totale reistijd van het hotel naar het stadion was bijvoorbeeld minimaal een uur en om in die korte tijd (3 dgn) toch ook nog iets van Barcelona zelf mee te pikken was door de ligging niet echt goed te doen. We moesten namelijk ook nog minimaal 10 minuten lopen van het hotel naar het dichtstbijzijnde metrostation. Voor een volgende keer zou dat wel een aandachtspuntje zijn.

Verder was de wedstrijd zelf (waar we natuurlijk voor kwamen) en de experience in het stadion goed geregeld. Nogmaals we hadden mooie plaatsen en hebben erg genoten van de sfeer en de wedstrijd zelf! Wij kijken terug op een geslaagd vader-dochteruitje

Jan Boes & Aline Rook-Boes bezochten de wedstrijd FC Barcelona – Rayo Vallecano

Over het algemeen ben ik tevreden en ook dat alles zo goed geïnformeerd heeft. Zekerweten dat ik nog een keertje wil meemaken.

Ria Haase bezocht de wedstrijd FC Barcelona – Rayo Vallecano

Wij hebben erg genoten van ons weekend weg in Barcelona. De reisinformatie was volledig. De vlucht, van het vliegveld naar het centrum, het metroadvies etc. Aan deze informatie hebben we veel gehad. De kaartjes van de wedstrijd waren netjes afgeleverd bij het hotel. De wedstrijd bijwonen was natuurlijk erg indrukwekkend. Wel hebben wij het idee dat de sfeer pas echt goed te beleven is als je toch "lager"in het station zit. Maar dit was natuurlijk onze eigen keuze. Het hotel vonden wij minder. Het personeel was niet erg beleefd en het ontbijt was erg karig. Heet water voor de thee is te krijgen, maar een theezakje is niet te vinden (een voorbeeldje). Echter hechten wij hier niet veel waarde aan, want we hoeven er tenslotte alleen maar te slapen.

Voor de rest was alles prima geregeld!!

Yvonne van't Goor bezocht de wedstrijd FC Barcelona – Rayo Vallecano

Alles was naar mijn mening en van mijn zoon oké. Er was een min punt het ontbijt was niet goed en niet slecht kwam je om 8 uur dan was de oké kom je om 9.30. Was zeer slecht geen brood geen ei dan werd er snel iets gemaakt dat was zo vet en olie dat niemand het kom eten. De mensen in het hotel zelf zeer goed maar de bediening in restaurant hadden het alleen maar druk met hun zelf. Voor de rest 100% oke bedankt voor de fijne dagen.

Percy en Wil Zwitserloot bezochten de wedstrijd FC Barcelona – Rayo Vallecano

Geweldig weekend gehad met mijn zoon. Hij had een wedstrijd van Barcelona op zijn "Bucketlist" staan en die kan hij er nu vanaf strepen. Alles was goed geregeld. Bij aankomst in het hotel waren echte onze kaarten aan iemand anders meegegeven, dus de schrik sloeg ons een beetje om het hart. Helemaal naar Barcelona gereisd om een wedstrijd te bekijken en dan zijn je kaartjes weg??? De receptioniste loste het simpelweg op door ons de envelop mee te geven die er nog lag, want de rest was al vergeven. Vlug in de metro op naar het stadion. Daar had ze voor ons nog een goede tip. Niet overstappen met de risico's dat je in de verkeerde metro stapt, maar in de groen lijn L3 blijven zitten tot de 1 na laatste halte (Voor de universiteit) Duurt in totaal 5 minuten langer, maar je kunt het niet missen. Nog een tip die voetbalretour ook geeft: Boek je reis niet te vroeg. Bij ons werd de wedstrijd 10 dagen van tevoren verplaatst van zondagmiddag naar zaterdagavond !!! Maar in die paniek situatie kun je gewoon bellen met Martijn van Voetbal retour, en die staat je dan met raad en daad bij. Nog dank daarvoor Martijn. Kortom, complimenten aan Voetbal retour. Voor herhaling vatbaar. TOP !!

Hans van den Heuvel bezocht de wedstrijd FC Barcelona – Rayo Vallecano

Helaas zijn wij weer terug uit Barcelona… De reis was in een woord SUPER! Alles goed geregeld en ga het zeker bij anderen aanbevelen! Helaas verloor Barcelona deze thuiswedstrijd… Maar het was een spannende wedstrijd!

Heel veel dank namens mijn vader, moeder en mij! Tot 'ziens'!

Yvonne Penninkx bezocht de wedstrijd FC Barcelona - Valencia

Het was allemaal prima verzorgd door jullie. Onze reis naar madrid v.d wedstrijd Real Madrid-Granada van het weekend van 25 januari was super geslaagd. Prima vlucht, hotel was heel goed, kaarten lagen in het hotel zoals beloofd, echt nergens wat op aan te merken. Nogmaals alles was super goed geregeld. Een super voetbalweekend gehad. Waarvoor onze dank.

Groet hans en ruben peters arnhem.

Bij onze volgende voetbaltrip komen we zeker weer bij jullie terug

H. Peters bezocht de wedstrijd Real Madrid - Granada

we hebben genoten van ons weekend Manchester met als hoofdgerecht de wedstrijd MUFC - West Ham United en als toetje een onvergetelijke stadiontour door het Theatre of Dreams oftewel Old Trafford genoemd in de volksmond. ja, wat kon beter? laat ik beginnen met de mededeling dat we gedurende het gehele weekend geplaagd werden door vertragingen maar dat mocht onze pret niet drukken want waar we ook naar toe wilden overal waren we precies op tijd.

laat ik beginnen met de positieve punten: alle reisbescheiden waren ruimschoots op tijd zoals ticket en email informatie en alles was goed gedocumenteerd. een compliment. daarnaast was de reis door jou vlekkeloos georganiseerd en tot in de puntjes verzorgd; een aangenaam Holiday Inn hotel met dito kamer wat goed te bereiken was met de metro, bediend door vriendelijk personeel die toen bleek dat onze tv een slecht signaal vertoonde ons naar een andere kamer dirigeerde begeleid met de nodige excuses.

de verbeterpunten gelden niet jouw organisatie maar gelden voor de luchthaven van Liverpool en Manchester, British railways en Metrolink.waarom? we vlogen met Easyjet op zaterdagmorgen op tijd naar Liverpool. daar hebben we 1 uur (!) in de rij gestaan voor alleen een paspoort controle. toen wij naderhand wilden vertrekken met de trein naar Manchester bleek er een ongeluk te zijn geweest met de desbetreffende trein waardoor het spoor naar Manchester was beschadigd. na een vertraging van wederom 1u konden we met een alternatieve trein vertrekken naar Manchester. daar aangekomen was het reeds half 3 in de middag. we hadden geen tijd om de bagage achter te laten in het hotel en moesten naar een ander station in Manchester om onze bagage te kunnen "storen". toen snel met de metro naar Old Trafford want we waren te laat voor de speciale voetbaltrein. de wedstrijd begon om 3u en wij waren 2 minuten voor 3 op onze plek in het stadion. die bleek echter bezet door anderen. de stewards waren echter behulpzaam en boden ons een alternatief wat achteraf goed uitpakte voor ons omdat die plek dichter bij het veld was. toen kon het genieten beginnen.

voor de volgende dag hebben we een stadiontour besteld die om 13.50u zou plaatsvinden. wij zijn zondag op tijd uit de city vertrokken per bus maar onze bus bleek een defect te hebben opgelopen die niet snel te repareren bleek. er moest een andere bus komen die ons alsnog naar Old Trafford bracht. daar bleek dat we 3 minuten te laat waren voor onze tour. onze groep bleek reeds te zijn vertrokken voor de tour. door de welwillendheid en bereidheid van een engelse hostess aldaar zijn we na een kriskras run door het stadion alsnog aan onze groep toegevoegd. vanaf dat moment was het weer genieten zoals we al hadden genoten van de stad Manchester met als hoogtepunt de Beetham tower met een magnifiek uitzicht vanaf de 23e etage over Manchester. de stad biedt voor ieder wat wils, enorme shoppingmalls, oude gebouwen in fraai gerestaureerde staat afgewisseld met moderne staaltjes van architectuur. werkelijk een schone, mooie stad waar je in 2 dagen een vleugje sfeer kunt opdoen van deze metropool. want je hebt wel een dikke week nodig om echt een indruk te krijgen van wat Manchester allemaal te bieden heeft. de terugvlucht naar Amsterdam op zondagavond had natuurlijk ook weer te kampen met vertraging doordat de beveiliging de tijd nam om alle 150 reizigers grondig te inspecteren en te fouilleren. maar de vertraging van 10 minuten bleef ditmaal binnen de perken. we kwamen moe maar voldaan om 22.45u thuis van onze onvergetelijk reis in meerdere opzichten. nogmaals bedankt voor de uitstekende service.

Jos en Rik Engelbertink bezochten de wedstrijd Manchester United – West Ham United

Allereest was het een leuk weekeinde en de wedstrijd was even spannend toen Fullham gelijk maakte. Ze konden de druk op Everton echter niet vast houden waardoor Everton met 4-1 won.

De reis van Amsterdam naar Liverpool was een uurtje. We maakten wel de fout om niet eerst door de beveiling te gaan waardoor we ons nog moesten haasten. De gate ging pas laat open. In Liverpool wilden wij naar het hotel lopen. Dat was bij het vliegveld linksaf en gewoon te weg volgen naar de Holidayin Expres. Dit was 10 minuten. In het hotel moest ik wel 30 pond borg betalen omdat we geen creditcard hadden. Een wereldpas van de bank accepteerden ze niet.

Vanuit het hotel zijn we rechtsaf naar de rotonde gelopen op aanwijzing van het hotel personeel. Bij de rotonde meteen linksaf en 100 m verder is de bushalte lijn 82 die ons naar het centrum bracht. Centraal station. Aldaar hebben we geïnformeerd hoe we het beste naar het Evertonstadion konden komen. Zij verwezen ons toen naar Queensquare waar bus 19 ons bij het stadion bracht. In totaal kostte dit ons 2 personen ongeveer 9 pond. Het duurt wel dik een uur voordat je bij het stadion bent. De kaarten voor de wedstrijd lagen klaar en we hadden prima plaatsen.

Na de wedstrijd zijn wij met een dubbeldekker die geheel volgepropt werd naar het centrum op Limestreet terug gebracht. Wij hebben daarna vlak bij bij de MC gegeten en zijn naar de Ierse pup gegaan op Mathewstreet. Dit was ons aangeraden in het vliegtuig. Ik moet zeggen wij waren daar rond 18.30 uur en het was daar heel druk en gezellig. Blijkbaar gaan de Engelsen eerder uit als wij in Nederland gewend zijn. Er speelde zelfs een live band.

Wij wilden met de bus terug en wij zijn naar Limestreet gelopen nabij het station maar daar stopte de bus arriva 500 dus niet. Die stopt op Queensquare, waar wij wat later achter kwamen. Een taxi bracht echter uitkomst en voor 13 pond waren we terug in het hotel.
De andere dag hebben we ontbeten, dat was wat magertjes en nadat we de 30 pond terug hadden zijn wij weer naar het vliegveld gegaan. De terugreis liep zeer voor spoedig. Al met al was het een zeer geslaagde prima verzorgde reis.

Tip . Voor een ieder die naar Engeland reist. De Engelsen rijden links en gaan dus ook de rotonde links om. Iedereen weet dat maar je vergist je heel snel en dan sta je gewoon aan de verkeerde kant op de bus te wachten of je loopt onder een auto.

Henny en Merwin Huinink bezochten de wedstrijd Everton - Fulham

Op 30 november heb ik gebruik gemaakt van uw service. Het was de eerste keer dat ik überhaupt in een stadion ben geweest en ook de eerste keer in Madrid. Heb het reisje samen met mijn vriend gemaakt, het was een cadeau voor hem.

De wedstrijd Real Madrid-Real Valladolid was helemaal top! We waren makkelijk in en uit het geweldige Estadio Santiago Bernabeu! Het hotel was ook heel goed geregeld. Mooi, schoon, ruim en aardige mensen. Het hotel had een top locatie, dicht bij de metro halte en je bent met 20min in de stad.

Ook de vlucht was zeer goed geregeld. Bedankt voor alles, ik raad het zeker aan iedereen in mijn omgeving aan!

Met vriendelijke groet,
Chitra Pattiasina

Chitra Pattiasina bezocht de wedstrijd Real Madrid - Real Valladolid

Over de organisatie en de informatievoorziening van deze trip alleen maar lof. De hele organisatie met een zieke vriend in een rolstoel is toch goed verlopen. Toch waren er, en dit had niets met Voetbalretour te maken, enkele kritische puntjes. Het is misschien goed voor jou om te weten als je vaker iets moet organiseren voor een MS patient die niet meer mobiel is.

We hadden vanaf Reus een auto geregeld, maar de transfer in en uit de auto met onze toch zware vriend is een heel gedoe. De bus naar Barcelona heeft gehandicaptenplaatsen en achteraf gezien was dat een betere en goedkopere optie geweest.

Aangezien in Nederland de gehandicapeplaatsen achter de reclameborden zijn in de voetbalstadions hadden we dat in Camp Nou ook verwacht. Helaas zijn deze achter de zitplaatsen van de eerste ring. Hij kon de wedstrijd goed volgen, maar ziet verder niets van het stadion en publiek e.d.. Was een heel klein tegenvallertje.

De metro in Barcelona echter is goed ingericht voor rolstoelpatienten, prima. Het weer was mooi en de wijn lekker dus een prima trip gehad.

Groetjes,
Theo Op den Kamp

Theo op den Kamp bezocht de wedstrijd FC Barcelona – Granada

Het was erg leuk en we hadden een eenvoudig maar schoon hotel, en het ontbijt was er prima.

Sandra Luijten bezocht de wedstrijd FC Barcelona – Granada

Wij hebben een prima reis gehad naar Barcelona, vliegreis prima verlopen, goed hotel, wedstrijd prima. Prima georganiseerd, eigenlijk geen enkele opmerking. Het enige wat we zouden kunnen opmerken is dat het hotel wat ver uit het centrum lag.

Paul Ernes bezocht de wedstrijd FC Barcelona – Granada

De voetbalreis en de wedstrijd zijn heel goed bevallen, voor mijn zoon en ik onvergetelijk, dank jullie wel voor de service.

Zoals gezegd, was het vertrek van Eindhoven om 9:20 te vroeg, mijn zoon en ik hadden te vroeg moeten reizen uit Amsterdam en heb daarom zelf een nacht in het Tulip airport geboekt a 60 euro ex ontbijt, we hebben relaxed een crosantje ontbeten.

De Ryan vlucht was ok en op tijd. De bus van het airport was een minpuntje, nadat we in de rij hadden gestaan om de eerste bus te nemen, hadden ze bij het loket geen pin, dus moesten we terug naar de terminal om geld te halen en een half uur later met de volgende bus gingen.

Het Hotel was op loopafstand van het busstation, was vriendelijk en schoon, de kamer ook wel ok, alleen de luidruchtige airco stond vol uit, anders werd het niet warm en voor vertrek lieten we ons 6 uur wekken, maar de ontbijtruimte was dicht. De informatie over het busstation klopte niet helemaal, het was van Eurolines en de bus ging 8:30 i.p.v. 8 uur weg.

De wedstrijd was grandioos, we zaten een vak achter de suporters van Barca, dat met 4-0 won en ook de Camp Nou Experience was top, in de mooie winkel een prijzige outfit met Ernesto 10 voor mijn zoon gekocht. We zijn daarna met het goede metro systeem, met voordelig 3 dagen kaartje, naar het Miro museum gegaan, dat op een berg lag en waar we met een kabelbaan een adembeneemend uitzicht over de stad hadden en het kasteel hebben bezocht.

Terug beneden bleek het museum al om half drie dicht, maar bij het metrostation zijn we toen via een straatje naar de Ramblas gelopen, heerlijk langs de stalletjes en winkeltjes met bezienswaardige mensen en spullen geslenterd, wat leuke aardigheidjes gekocht en op een terrasje wat gedronken. In het straatje was een restaurantje waar we 's avonds tapas en paella hebben gegeten. We zijn toen nog even de mooi met Kerst versierde en verlichte Ramblas opgelopen, vervolgens met de metro naar ons Hotel gegaan, want we moesten vroeg op voor de terugreis.

Ja, onvergetelijk, een hele leuke ervaring voor mijn zoon en mij, wel goed geregeld, alleen wel ruim het dubbele van de op Vakantieveiling gewonnen voetbalreis. Volgende keer zal ik eerst onderzoek doen en misschien rechtstreeks bij Voetbal Retour boeken. Met vriendelijke groet,
Ernesto en Rinus Vlaar

Rinus Vlaar bezocht de wedstrijd FC Barcelona – Granada

Bedankt voor het regelen en verzorgen van ons weekendje Barcelona.

We moeten zeggen dat het super geregeld was, prachtig hotel, mooie zitplaatsen in Camp Nou en mooi weer! Nogmaals bedankt namens iedereen.

Jan Bakker bezocht de wedstrijd FC Barcelona – Granada

We hebben een geweldige voetbalreis gehad!! Alles was super geregeld door voetbal retour.Enigste puntje….in de info staat een restaurantje in Barcelonata Cal Pep. Het probleem is dat deze op Zondag gesloten is en op Zaterdag slechts open tussen 13.15-15.45. En aangezien de meeste reizigers bij jullie denk ik in het weekend gaan word dit moeilijk. Een heel leuk alternatief is Lonja de Tapas www.lonjadetapas.com

Een ding is zeker….mijn volgende voetbalreis gaat zeker via jullie geboekt worden!! Bedankt!

Danny Vilters bezocht de wedstrijd FC Barcelona – Espanyol

we hebben genoten, zowel van de wedstrijd (prima plaatsen) als de stad Barcelona. Prima hotel met uitstekend ontbijt en vervoer ook goed geregeld al is de beenruimte in het vliegtuig wel erg beperkt en zou ik liever vanaf Rotterdam of Eindhoven vliegen, maar door het verzetten van de wedstrijd naar 1 november kon dat niet anders dit keer. Verder zeker voor herhaling vatbaar.

Jos Ermens bezocht de wedstrijd FC Barcelona – Espanyol

Wij hebben een zeer goed trip gehad naar Barcelona en erg van genoten. Alles was keurig geregeld. De kaartjes lagen bij het hotel en werden aan ons overhandigd. Het enige minpuntje was de lengte van de bedden. Aangezien wij wat lang zijn kwamen we wat ruimte te kort aan het bedeinde.

Volgend jaar willen we weer een voetbaltrip maken en denken we aan Londen.

Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik dit graag.

Groet,
Jan van der Ploeg

Jan van der Ploeg bezocht de wedstrijd FC Barcelona – Espanyol

Alles was goed geregeld, goede de vlucht en transfer gehad. We zijn met Easybus gegaan, wel tijdig boeken en op de terugreis moet men rekening houden met extra reistijd, vooral in de spitsuren.

Hotel was goed, een beetje "oud" maar zoals ik zag zijn ze de kamers aan het renoveren maar voor de rest prima. Gastvrij personeel, redelijke bedden, goed ontbijt en goed centraal gelegen om overal in Londen te komen.

De prijzen zoals jij in je informatieblad hebt staan voor de travelercard zijn verhoogd, misschien even aanpassen. 1 dag 2 zones kost inmiddels 7,30 pond. de 3e daagse kaart is niet meer verkrijgbaar, alleen 1 of 7 daagse kaarten.

Wat misschien ook wel goed is om te weten dat na de wedstrijden 's avonds de metrostations Arsenal en Upper Holloway DICHT zijn. Hierdoor moet men een wandeling van meer dan een kilometer afleggen (wij in stromende regen) naar Highbury & Islington.

Het stadion, de wedstrijd, stadiontour en Highbury zijn zeker aanraders.

Nou je leest het al met al een perfecte trip. BEDANKT !!!

Met sportieve groeten,
Patrick & Arthur

A. Heijnen bezocht de wedstrijd Arsenal – Borussia Dortmund

Alles was weer goed geregeld, alleen was het jammer dat de kaartjes er bij aankomst nog niet waren. Dit bracht bij ons ongerustheid, maar dat is goed door je opgepakt.

Verder was het hotel wel een eind uit het centrum, maar het ontbijt vergoedde dit wel. Je hebt immers altijd een metro nodig om te reizen.

Verder de wedstrijd: goede eerste helft en matige tweede helft. Maar daar kan jij zelfs niets aan bijstellen, of je moet aan matchfixing gaan doen.

Veel dank voor de fantastische dagen

Groet
Walter

nawoord voetbal retour:

Bij sommige clubs komt het voor dat de tickets voor de wedstrijd pas op de dag voor de wedstrijd in de hotels bezorgd worden. Deze klanten waren ‘s morgens op de dag voor de wedstrijd al in het hotel ingecheckt en de kaarten werden pas later in de middag bezorgd.

Walter Dhuyvetter bezocht de wedstrijd Real Madrid – Juventus

Het is ons supergoed bevallen! Naast dat de wedstrijd natuurlijk een geweldige ervaring was, was de verzorging van de reis ook erg naar wens. Het hotelpersoneel was erg vriendelijk. Extra complimenten voor alle papieren die u ons heeft verschaft, hierdoor kwamen wij moeiteloos bij ons hotel.

Ook erg fijn dat we niet eens hoefden in te checken, luxe! Het enige dat misschien ook vermeld zou kunnen worden, is dat er geen vaste plaatsen zijn (of in ieder geval niet waar wij zaten, rang 2 korte zijde). Mijn vriend en ik kwamen een half uurtje voor de aftrap aan, in de overtuiging dat we gewoon naar onze stoelen konden lopen, maar dit was niet het geval.

Ik kon nog net een stoeltje bemachtigen en mijn vriend zat op de trap. Dit is voor ons heel goed uitgepakt: we zaten in een heel fanatiek vak, met vlaggen en luid gezang en geschreeuw. Dit droeg voor ons bij aan de ervaring. Ook konden wij het vanaf de trap nog beter zien dan vanaf de stoel. Toch kan ik me voorstellen dat het voor anderen, die wel echt gebaat zijn bij een stoel, handig is om te weten dat zij ruim van tevoren in het stadion moeten zijn om verzekerd te zijn van zulke plekken. Het kan zijn dat dit ergens op de site of in de informatie aangekondigd werd, maar dat heb ik dan gemist.

Ontzettend bedankt voor de goede verzorging en bijdrage aan onze fantastische ervaring.

Celeste Hesp bezocht de wedstrijd AC Milan – FC Barcelona

Wij hebben een mooi weekend gehad alles was netjes en goed geregeld. Hotel was prima, openbaar vervoer was goed te doen vanaf het hotel naar het stadion en terug. Als ik de volgende keer weer een weekend wil plannen zal ik jullie wederom inschakelen.

John Willems bezocht de wedstrijd Borussia Dortmund – Hannover 96

Over weekend Celtic (5/6 oktober): De reis was prima verzorgd. Het enige was dat hotel redelijk ver van centrum was, maar wel weer relatief dichtbij stadion Celtic.

Specifiek: Hotel met goede kamers, goed ontbijt en vriendelijke service. Stadionplaatsen waren ook goed, we zaten in de hoek lange zijde maar konden het goed zien.

De vlucht verliep vlot, hoewel de service (geen zitplaatsen gate en zelf betalen eten en drinken) minder dan gebruikelijk maar dat is bekend als je met Easyjet vliegt en dus goedkoper. Bij een korte vlucht ook geen probleem.

Paiul Smits bezocht de wedstrijd Celtic – Motherwell

We zijn met acht personen naar de wedstrijd Liverpool - CP geweest, alles was goed geregeld, het hotel was goed de wedstrijd was leuk, de tijden waren zo, dat we de volle twee dagen goed konden benutten. Er zijn wel wat puntjes die het geheel nog wat zouden kunnen verbeteren. Even aangeven hoe ver het hotel van de luchthaven ligt, en hoe daar te komen. Aangeven hoe men zich het beste kan verplaatsen met de metro of bus of taxi of te voet. Al met al moet ik zeggen dat het altijd een aanrader is om met voetbalretour te gaan, namens mij en mijn acht collega's nogmaals hartelijk dank voor de goede organisatie.

Rene Caelers bezocht de wedstrijd Liverpool – Crystal Palace

erg tevreden. Verliep allemaal prima; zeker het hotel is ook erg aanbevelingswaardig: goede service, goed ontbijt, aardige mensen. Enige negatieve punt wat dit betreft is de afstand tot de stad met de DLR: je moet toch zeker 2 keer overstappen voor je ergens bent en dat kost snel een half uur, maar ja...

Onze plaatsen in het stadion op de lange zijde gekozen; we zaten dan wel helemaal in het hoekje van de lange zijde (tegen de korte zijde aan), maar ook dat is niet echt erg: we hebben het allemaal prima kunnen zien.

Groet, succes met Voetbal Retour en tot een volgende keer (ik heb nog een zoon die van voetbal houdt...).

Aad

Aad Steenbergen bezocht de wedstrijd Tottenham Hotspur – Chelsea

Ik wil u alvast bedanken voor de goede organisatie. Ondanks de korte termijn waarop alles geregeld moest worden is alles toch goed gekomen. De kaarten waren goed aangekomen en de zitplaatsen gaven ons een goed zicht op de wedstrijd. We hebben een erg leuk voetbal weekend gehad en gezien. het resultaat (5-0) ook leuk voetbal gezien. Hotel was goed, mooi dat we een 3 personen kamer konden krijgen.

1 tip nog. Ik heb het in uw beschrijving niet gezien (als het er wel staat dan is de tip overbodig) maar voor duitse steden is een milieuvignet nodig. Misschien is het handig om dit erbij te vermelden als
mensen met eigen vervoer gaan. Wij wisten het maar ik weet niet of iedereen daarvan op de hoogte is.

met vriendelijke groet,
Siemen Duursema

Siemen Duursema bezocht de wedstrijd Borussia Dortmund – Freiburg

Bedankt voor het regelen van super weekend! De wedstrijd was top (5-0 winst). plaatsen waren ook prima en hotel was ook meer dan goed! Alles was goed geregeld!

1 puntje: misschien is het handig om een routebeschrijving erbij te doen i.p.v. alleen een plattegrond.

Verder voor de rest helemaal super! en nogmaals dank voor de goede reis!

Met vriendelijke groet,
Brent Zaal

Brent Zaal bezocht de wedstrijd Borussia Dortmund – Freiburg

Complimenten voor de organisatie en verleende service van jullie organisatie.
Goed geregeld. Hotel was netjes (alleen ontbijt was wel heel minimaal, maar ja). De medewerker ter plaatse was erg vriendelijk en behulpzaam.
En we hadden vette plaatsen in het stadion. Bij elkaar en dicht bij het veld. We hebben erg van de wedstrijd genoten.

Bij een volgende gelegenheid maken wij weer graag gebruik van jullie service.

Grts van ons allemaal.

Fam van Erp

Fam. Van Erp bezocht de wedstrijd FC Barcelona – Sevilla

Wij hebben deze voetbalreis als heel positief ervaren ,
Zeker de combinatie barcalona en de voetbalwedstrijd kei skon .
Het hotel was goed vond wel jammer ver van het centrum ver van de metro. De wedstrijd was een hele belevenis en het stadion alles bij alles een dikke 8 voor het hele weekend.

Groetjes en wij zullen het zeker aanbevelen bij bekende

Fam. Kuijpers bezocht de wedstrijd FC Barcelona – Sevilla

Het was allemaal prima verzorgd. Hotel was goed, zowel qua ligging als kamer e.d., en de kaarten waren ook prima.

Gr. Henri Swinkels

Henri Swinkels bezocht de wedstrijd Borussia Dortmund – HSV Hamburg

ik kan al met al zeggen dat alles goed verlopen is. Het enigste puntje voor verbetering zou zijn het personeel van het hotel eerst kwamen ze zonder kloppen om 10 uur me kamer voor het verschonen van me kamer na een srry is de deur weer dicht gegaan. Volgende dag stond er een spaanse krl die opeens ging zeuren over het bad in de kamer. Ik kan mij in het portugees goed verstaanbaar maken maar daar had deze man geen zin. Misschien met zijn verkeerde been uit bed gestapt.

Het was een mooie belevennis maar ik miste wel was sfeer in het stadion. Maar ik zal het doorgeven aan me vrienden dat ze in de toekomst bij jullie moeten aanbellen.

Succes

Grt dave

Dave Keune bezocht de wedstrijd FC Barcelona – Atletico Madrid

Ik ben samen met mijn 2 zonen naar een wedstrijd van Arsenal geweest en we hebben een superdag gehad!

Alles keurig netjes verzorgd en duidelijk uitgelegd, dus kan niet anders zeggen dat het heel goed was! De enige kritische kanttekening die ik wil plaatsen is dat bovenop het totaalbedrag nog kosten gemaakt dienen te worden voor het aangetekend terug sturen van de pasjes.

Verder niets dan lof.

Groeten,
Carlo van de Groep

Carlo van de Groep bezocht de wedstrijd Arsenal – Aston Villa

We hebben een top weekend gehad. Misschien had het weer iets beter gekund, iets te veel regen maar dat mocht de pret niet drukken. Een opmerking die ik wil maken is de ligging van het hotel. Ik was met mijn zoontje van 7 jaar. Iedere keer als we iets wilde ondernemen gingen we met de metro. Dit was 10 min - 15 min lopen van het BCN hotel, eigenlijk net iets te ver. Een groot pluspunt waren de stoelen in het stadion. Het regende bijna de hele wedstrijd en wij zaten droog. Super super plaatsen!! Dank daarvoor. Verder geen op- of aanmerkingen.

Met vriendelijke groet,
Dirk-Jan van Gendt

Dirk-Jan van Gendt bezocht de wedstrijd FC Barcelona - Real Valladolid

De reis was zeer goed geregeld. We hebben ons erg goed vermaakt. Met de wedstrijd regen gehad, maar dat mocht de pret niet drukken. De Huldiging nadien was ook erg indrukwekkend en mooi om mee te maken. En gelukkig droog. Het hotel was netjes en de medewerkers waren allemaal erg aardig en behulpzaam. Spraken allemaal goed engels. Enige minpuntje aan hotel was dat de kamers erg gehorig waren. We hebben hier niet veel hinder van ondervonden in de nachten, maar smorgens werden we hier wel wakker van. Al met al zeer tevreden over de gehele reis.

Stephanie van Goozen bezocht de wedstrijd FC Barcelona - Real Valladolid

Na aankomst op het enagrootste vliegveld van de U.K. - t.w. Londen-Gatwick - zoals in de folder geadviseerd en beschreven met de Gatwick-express naar Londen gereisd. De verdere dag met mijn zoon in Londen verbleven, omdat ons hotel op het andere eindpunt van de metrolijn liggende vliegveld Londen-Heathrow was geboekt. Onduidelijk in de beschrijving welke terminal we eigenlijk moesten hebben. We hadden de keuze uit drie opties: a) terminal 1,2 en 3, b) terminal 4 en nog verder verwijderd met de Underground c) terminal 5. De metro reed die dag feitelijk niet verder dan Barton. Na een urenlange bustrip richting Heathrow airport, bleek dat de bus toch niet naar de eindbestemming zou rijden. Via tal van omwegen, hoog voorin een originele rode dubbeldekker, uiteindelijk toch bij terminal 1, 2 en 3 geraakt, alwaar we met de HOTEL-shuttle nog bijna een half uur over de uitgestrekte luchthaven vervoerd werden naar ons verblijf dit weekend: de Premier Inn Hotel. Ondanks het advies een vrij-reizen kaart voor de metro voor dit weekend te bekostigen (a 15 pond p/p) mochten we voor dit ritje eveneens 8 pond (extra) met z'n tweeën neertellen. Op een kleine honderd meter van de drukbezochte landingsbaan was het hotel gelegen. Prima kamers met twee tweepersoonsbedden en de dag erop een typisch Engels ontbijt met veel gebakken spek, ei, tomaten en ham.

Op de dag van de wedstrijd ( Chelsea - Everton ) die om 4 uur lokale tijd gespeeld zou worden, vertrokken we ruim op tijd, vanwege de strubbelingen met het openbaar vervoer de dag ervoor. Eerst wederom 8 pond neergeteld per persoon voor een ticket met de Hotel-shuttle naar de terminal, vanwaar de metro ons een dertig kilometer verder tot Barton Station bracht. Daar weer gedwongen overgestapt, ruim een uurtje sight-seeing met wederom een dubbeldekbus tot Earl Court, voordat we gebruik konden maken van het werkzame metro-systeem richting Chelsea. Ruim op tijd voor de wedstrijd genoten van de enorme supportersschare die de met 2 - 1 gewonnen Europese finale in de Amsterdamse Arena ( tegen een ontegenzeggelijk beter Benfica ) nog vers in het geheugen had.

Na een drankje in een niet geheel onpartijdige nabijgelegen pub ( only voor HOME-FANS ) genuttigd te hebben, zochten we ons aanbevolen loket ( Under the bridge ) voor de twee felbegeerde stadiontickets. Groot was onze teleurstelling toen wij bemerkten dat het loket pas om 2 uur plaatselijke tijd zou worden geopend. In de enorme CHELSEA-winkel ( in het stadion ) onze ogen uitgekeken naar de Engelse, speciaal voor Chelsea ontwikkelde, merchandise. Om twee uur konden de kaartjes daadwerkelijk worden geïnd en werden we door een senior-steward, met een typisch Engelse humor doorspekte stem gewaarschuwd en geadviseerd ( They will pay you, but they will heart you first ) de naderende ambulances voldoende ruimte te geven om te passeren.

De tickets lagen keurig in een enveloppe bij het ticket-bureau en, na wat omzwervingen rondom het imposante stadion van Chelsea Stamford Bridge, mochten we op onze stoeltjes - op ca. één meter van de cornervlag ( in het vak van de harde kern van deze roemruchte club ) plaatsnemen. Aangezien zowel mijn zoon als ik ruim twee meter lang zijn, waren we blij dat we regelmatig konden staan om de onvergetelijke ogenblikken voor en tijdens de wedstrijd te aanschouwen. Onuitwisbare indrukken heeft de vaste supportersschare van Chelsea op ons twee gemaakt met de vele liederen die al voor de wedstrijd werden ingezet. " We know what we are " schalde regelmatig over de tribunes en het aanzwellende repeterende Chelsea, Chelsea, Chelsea overdonderde de spreekkoren van de in de hoek van het stadion weggedrukte zwaarbewaakte Everton-bezoekers.

Na de met 2-1 gewonnen wedstrijd barstte het feest los en bleef het stadion nog zeker een uur lang tot de nok gevuld om alle plichtplegingen mbt de gewonnen wedstrijd tegen Everton, het behalen van de Champions-league en het winnen van de Europese beker te vieren. Een indrukwekkende bedank-speech van Frank Lampard tot besluit, maakte dat het uitzinnige publiek spontaan luid brullend het ene na het andere clublied inzette. Tussentijds mochten de spelerskinderen met felgekleurde ballen het veld betreden en werd één van de allerkleinsten gefilmd op het moment dat hij zijn bal in het doel schopte, zich omdraaide en realiseerde dat hij - ten overstaan van zoveel publiek - met de armen in de lucht moest tonen dat hij had gescoord. Een paar dagen later zag ik dit filmfragment - bij thuiskomst - op U-tube wat mij weer deed denken aan de onvergetelijke momenten bij deze uit het hemd gegroeide zuid-Londense buurtclub.

Na alle plichtplegingen met tienduizenden tegelijkertijd op weg naar het metro-station. Na de gebruikelijke overstappen - via metro, bus en hotel-shuttle uiteindelijk ruim twee uur later in ons hotel op Heathrow. De laatste dag verslapen. De vermoeienissen van het vele reizen, het overstappen van metro op bus, de onvergetelijke indrukken maakten dat we pas laat in de ochtend plaatsnamen in de shuttle die ons naar de dichtstbijzijnde terminal vervoerde. Ook nu weer ruim 8 pond extra neergeteld om bij de metro te geraken. Na aankomst met de metro op Earl Court bleek onze pas overcharged. Door de vele noodgedwongen overstapjes van metro op de bus ( op de lijn van Heathrow naar Victoria station ) was er iets misgegaan met het in- en uitchecken. Voor nog eens tien pond ( extra ) mochten we verder reizen naar het centrum van Londen. Via Victoria station ( rode lijn op het platform ) terug via de - met onduidelijke vertraging rijdende Gatwick-express - naar het gelijknamige vliegveld. Via de noorderlijke terminal vrij spoedig bij de oranje gekleurde gate van Easy-jet. Een regenachtige dikbewolkte grijze massa doemde ruim voor Schiphol op. Dikke plensbuien verwelkomden ons op het platform bij de vertrekhal. Het had jarenlang niet zo geregend in onze hoofdstad.

Mijn zoon en ik hadden nauwelijks iets in de gaten. De regendruppels deerden ons niet. We merkten het amper. Nog steeds vol van alle indrukken en belevenissen konden we nu - vermoeid maar voldaan na een zoveelste bustocht - onze auto zoeken op het langparkeer-terrein P4. Als toetje nog een kwitantie betaald van een dikke 50 euro parkeergeld voor de auto, verdampte langzamerhand op het asfalt in de staag neergutsende regen op de terugreis naar huis. Al met al een zeer geslaagd en hectisch weekend. Geen moment rust gehad, onwijs veel nodeloze kilometers ( onder de grond en in talloze bussen ) overbrugd, mede door de verkeerde keuze van vliegveld en hotel. En toch .....hadden we het voor geen geld willen missen.

Familie Bosma

J. Bosma bezocht de wedstrijd Chelsea - Everton

Wij hebben een mooie tijd in London gehad. Hotel was prima. Prachtige voetbalwedstrijd gezien. Ook de vlucht Weeze-Stansted verliep probleemloos. Die ene dag extra ivm verzetten wedstrijd hebben we goed kunnen benutten. Bedankt voor het regelen en als ik weer naar een voetbalwedstrijd in het buitenland ga, zal ik zeker eerst op jullie website kijken.

Groet,
Wil Janssen

Wil Janssen bezocht de wedstrijd Arsenal - Wigan Athletic

We hebben een prima trip gehad afgelopen weekend naar Milaan. Voor mijn zoon van 12 een unieke ervaring. Alles perfect geregeld en gedocumenteerd met vlucht en vervoer naar het hotel. Het hotel was in een rustige wijk gelegen en prima bereikbaar met het Openbaar vervoer (een klassieke tram). De service in het hotel was uitstekend, handige tips en zeer behulpzaam. Het weer was schitterend, dat werkt natuurlijk ook mee in een stad als Milaan waar je veelal te voet de stad verkent.

Het openbaar vervoer van en naar het Stadion is wat lastiger. Heen hadden we bus 78 die vlak bij het hotel vertrekt en je dicht bij het stadion afzet. Die reed alleen maar tot 10 uur. Dan is het terug een eindje lopen naar de Metro en de bus. Handig om dat iets meer en detail in de beschrijving te zetten.

De wedstrijd zelf was niet om aan te zien, Roma had een laatste kans op plaatsing voor Europees voetbal maar wist zelfs tegen 10 man van Milan niets klaar te spelen. Ambiance in en om het stadion vergoed alles.

Vriendelijke groet,
Ignas van Schaick

Ignas van Schaick bezocht de wedstrijd AC Milan - AS Roma

De reis was perfect geregeld en alles was goed, Hotel, Reis en Stadion. Dus ik ben tevreden.

Tocht een paar aandachtspunten
- De genoemde tarieven in Milaan zijn verouderd, ik zou deze aanpassen in de brief. Taxi vliegveld station is 90 euro, en de bus is 10 euro enkel. Een dagticket metro kost 4,5 euro
- Verder zou ik nog duidelijker aangeven in de brief dat je bij het stadion ook legitimatie moet meenemen. Er stonden nl bij het stadion ook mensen zonder legitimatie en ik weet niet of ze uiteindelijk nog zijn binnengelaten.

Hartelijk dank voor de service en we zullen bij de volgend reis eerst naar jullie site kijken.

Groet
Walter

W. Dhuyvetter bezocht de wedstrijd AC Milan - AS Roma

We hebben genoten van de 3 dagen in Milaan. Dankzij het lekkere weer hebben we veel kunnen doen en ook veel gezien met natuurlijk de wedstrijd van Inter Milan tegen lazio Roma als hoogtepunt van de reis. De ligging van het hotel lag prima, je stond met 5 tramhaltes op het plein bij de Dom. Je zou misschien het info boekje uitbreiden, zo is er meer te zien dan alleen de Dom en misschien kan je toevoegen dat er een bus rijdt de "hop on hop off bus" die je naar alle toeristische plekken brengt. Zelf hebben wij hier geen gebruik van gemaakt maar met ervaringen uit andere steden is het zelf erg makkelijk.

Al met al was het een prachtig tripje die we zeker niet zullen vergeten.

Bedankt voor alle goede hulp en misschien nog tot snel!

Met vriendelijke groeten,
Koen Hoefnagel

Koen Hoefnagel bezocht de wedstrijd Inter Milan - Lazio Roma

Een zeer goed weekend gehad en alles was goed geregeld en goed voor elkaar. Hotel was op loopafstand van het stadion ca. 5 minuten lopen, het ontbijt was inbegrepen en was ook goed te doen keus genoeg. tevens was gebruik van de minibar gratis en wifi op de kamer ook. De combinatie van deze reis en hotel was ideaal, zou het een volgende keer zeker weer zo doen. Had gevraagd om kaartjes voor de 1e ring, dezen waren top (1e ring 3e rij bij de middellijn) we konden dan ook alles van zeer dichtbij meemaken. Het bleek dat op de wedstrijd dag de stadiontour niet werd gehouden (dit wist ik niet anders waren we de dag ervoor heen gegaan) maar we hebben wel een gedeelte van de tour kunnen doen dit was ook al een belevenis op zich.

Mijn dochter en ik hebben al met al een prima weekend gehad een echte aanrader.

Groetjes, Edward en Shaneesa

Edward Rahn bezocht de wedstrijd FC Barcelona - Betis Sevilla

We hebben het weer geweldig gehad. Prima plattegrond was er bijgesloten om de kaartjes op te halen. Alles, net als vorig jaar, dus weer prima geregeld. We hebben nog gezellig met de medewerker van Voetbal Retour een biertje gedronken en wat gekletst. Ik beveel jullie bij anderen aan (reeds 3 maal gedaan).

Groetjes,
Martin de Kruijff

P.S. hopelijk kunnen we, eventueel, volgend jaar weer een beroep op jullie doen.

Martin de Kruijff bezocht de wedstrijd FC Barcelona - Betis Sevilla

Alles was weer uitstekend geregeld.
Goede reisinformatie, goed hotel en mooie plek in stadion.
Zeer tevreden en tot de volgende keer.

Ale van der Zee

Ale van der Zee bezocht de wedstrijd FC Barcelona - Betis Sevilla

Was even blijven liggen maar de reis naar Manchester United was toppie!!

In opsomming de dingen die ik terug hoorde van mijn man en zijn broer:
- hotel heel fijn, mooie plek en leuk zo dichtbij stadion
- tickets etc lag keurig klaar
- goed dat stadion tour geboekt was want uitverkocht en nog veel belangstellenden
- tour was super indrukwekkend! Bijna nog spectaculairder dan wedstrijd
- stadion plek was niet geweldig omdat ze hoog zaten en deels tegen het dak keken
- evengoed magisch om mee te maken en een en al de moeite waard
- metro kaart en andere informatie erg handig
- gemist werd een stadsplattegrond; deze misschien laten overhandigen door hotel bij de overige spullen?
- was goed te doen om terug te gaan via Liverpool en leuk om ook die stad te bezoeken
- de reistijd van Liverpool naar vliegveld was onbekend en viel tegen (waardoor wat stress op het laatst); hier misschien iets over opnemen in reisbescheiden
- manchester leuke, gezellige stad.
- zondag bleek een feestdag te zijn waardoor uitgelaten stemming., feestende, dronken mensen etc. (ook dit weer een bezienswaardigheid :-))
- het gratis toegankelijke National Football museum ook erg de moeite waard; zou ik gasten zeer zeker op attenderen
- was achteraf een goeie volgorde: zaterdag stadion tour, stad leren kennen fanshop etc en dan zondag de wedstrijd.

Kortom: ze waren super tevreden!! En ze kwamen relaxt terug; even ondergedompeld in een andere wererld.

En ik als organisator ben erg tevreden over de samenwerking met jou. Het is best een ontastbaar product maar door jouw hulp en t vertrouwen dat je 'uitstraalde' ben ik uitgekomen op een mooie trip voor mijn man en zijn broer. Bedankt!

Groeten Isabella

Isabella Dijkgraaf bezocht de wedstrijd Manchester United - Chelsea

Het is alweer een week geleden dat we in Manchester zaten. Een mooie ervaring. Het boeken en de afhandeling wat betreft communicatie en afspraken nakomen was uitstekend. Ook het snel bijboeken van een verlenging ivm verplaatsen speeldag was goed geregeld. Als ik dan toch iets van kritiek mag leveren dan is het de ligging en bereikbaarheid van het hotel. Zonder taxi was dit niet erg goed bereikbaar. Al met al erg tevreden. Bedankt!

M vr groet,
Henkjan Gebben

Henkjan Gebben bezocht de wedstrijd Manchester United - Chelsea

Gisteren weer terug uit München, op zich prima, jammer dat Bayern met alle respect overigens gedeeltelijk 2e keus spelers opstelde, maar ja dat kunnen jullie niet helpen. Hotel was prima, Sheraton 4 sterren, zeer goed ontbijt, en 15 minuten van vliegveld met de shuttle á 5 euro per enkele reis p.p. Alle openbare vervoer start op het vliegveld, dus als je wat wilt moet je telkens met de shuttle naar het vliegveld en daar op de S Baan naar het centrum en met de U baan (metro) naar het stadion, meermans kaart kopen voor 20,40 euro voor 1 dag reizen.

Je had het zaakje weer goed geregeld, compliment!

We hoeven helemaal niet na te denken waar we volgende keer boeken!

Met groet,
Jurry ten Hagen

Jurry ten Hagen bezocht de wedstrijd Bayern München - Freiburg

we zijn inderdaad weer terug na een enerverende voetbalreis. Wat betreft de voetbalreis die is ons uitstekend bevallen en uiteraard de wedstrijd was geweldig. We hebben lijfelijk meegemaakt hoe men bij Manchester United een kampioenschap viert samen met de fans. Maar buiten dat was de sfeer in zo’n groot stadion geweldig. De tour door het stadion, een dag na de wedstrijd, was ook een belevenis evenals het Manchester United museum.

Wat betreft de reis, deze was goed georganiseerd en is voorspoedig verlopen. Het hotel was goed tot zeer goed evenals de ons verleende service. Verbeteringen schieten mij zo gauw niet te binnen, maar mocht het alsnog gebeuren dat mijn medereizigers of ikzelf ons nog iets te binnen schiet dan zal ik dat zeker laten weten. Voor een eventuele volgende voetbalreis zullen we zeker informeren bij Voetbal Retour.

Hopende je zo voldoende te hebben ingelicht teken ik met de meeste hoogachting,

Henk Bruins

Henk Bruins bezocht de wedstrijd Manchester United - Aston Villa

Inmiddels weer veilig thuis aangekomen. De rondleiding in het stadion is gisteren toch nog gelukt. Weliswaar was dit een verkorte ronde maar toch zeker de moeite waard.

Voor de rest een fijn weekend gehad. Hoe kan het ook anders en een kampioenswedstrijd en waarbij van Persie drie keer heeft gescoord.

Je had alles prima geregeld, goed hotel en de kaartjes lagen keurig gereed bij aankomst. Klasse!

Ook namens Danny wil ik je hiervoor hartelijk bedanken.

Met vriendelijke groet,
Wim Wolters

Wim Wolters bezocht de wedstrijd Manchester United - Aston Villa

We hebben een fijne voetbalreis / Barcelona trip gehad. Van te voren kregen we uitgebreid informatie waardoor we een goed beeld hadden van hoe we de zaken moesten aanpakken. (Sommige informatie was wel dubbel). De vlucht verliep voorspoedig en we stonden niet veel later alweer in het centrum van Barcelona. Het hotel was erg goed, alleen te ver van het centrum en Camp Nou. Daardoor was de reistijd met de metro steeds best lang. (Veel tijd in de ondergrondse is minder tijd genieten van de stad). De service was er prima, we waren te vroeg en konden nog niet inchecken maar we mochten wel onze bagage achterlaten en ‘s nachts om 12u alsnog inchecken. Het restaurant werd nog wat langer open gehouden zodat we nog wat te eten konden krijgen.

De plaatsen in het stadion waren geweldig. We hebben genoten van een fantastische wedstrijd en daar was het uiteindelijk allemaal om begonnen. Als bijlage heb ik nog wat foto’s toegevoegd van de sfeer van het stadion.

Met vriendelijke groet,
Peter-Paul Rutjens

Peter Paul Rutjens bezocht de wedstrijd FC Barcelona - Levante

Onlangs hebben wij bij u een voetbaltrip naar Barcelona-Levante geboekt. Hierbij wil ik aangeven dat uw organisatie dit uitstekend heeft verzorgd en wij een prima 4 dagen hebben gehad.

In uw brochure die u mee zend staan enkele “missers” op basis waarvan ik u adviseer deze nog even goed na te kijken. Voorst kan ik u melden dat de busreis van het vliegveld Reus naar het treinstations Reus niet 1,20 euro, maar 2,50 euro kost. U kunt dit wellicht ook even aanpassen.

Verder niets dan hulde. Een prima hotel en alles verliep verder zeer naar wens.

In de hoop nog eens een mooie trip te maken.

Met vriendelijke groet,
René de Hoogd

Rene de Hoogd bezocht de wedstrijd FC Barcelona - Levante

Onze voetbalreis is goed bevallen. Vluchten gingen redelijk op tijd. Informatie over metro etc was prima en verliep goed. De kaartjes voor wedstrijd lagen inderdaad in het hotel en de zitplaatsen waren goed! Genoten van de wedstrijd. Hotel was op zich prima, alleen was het allemaal wat gehorig. Al met al een prima tripje gehad. Bedankt nog bij deze.

Met vriendelijke groet,
Mark Bevaart

Mark Bevaart bezocht de wedstrijd FC Barcelona - PSG

Wij zijn dinsdagavond weer in Nederland gearriveerd na een 2-daagse reis naar Manchester. Vooraf waren er bij mij vrij veel vragen, daarom wilde ik toch nog een mail sturen om te laten weten dat we erg tevreden zijn!

De vlucht verliep zonder problemen, het hotel was prima te bereiken, ook het ontbijt en de slaapruimte waren goed geregeld. Wij hadden een paar dagen voor de wedstrijd gebruik gemaakt van de ticketupgrade naar de lange zijde. Deze plekken waren schitterend. We zaten op rij 5, kort op het veld en dichtbij het uitvak! Uiteindelijk een fantastische wedstrijd gezien met 3 goals.

Ik wil in deze mail onze dank uitspreken voor een geweldig voetbalavontuur!

Groeten,
Youri Boerrigter

Youri Boerrigter bezocht de wedstrijd Manchester United - Manchester City

We hebben het goed naar ons zin gehad. Het was prachtig weer en hebben genoten van de typisch Engelse voetbalsfeer in en rondom het stadion van White Hart Lane. Hotel was prima, de locatie van het hotel v.w.b. de afstand naar de city misschien wat ongunstig, maar ach wie maalt daar om met het metrostation voor de deur. Dat prachtige winkelcentrum Westfield Stratford was ook wel een uitkomst, alles bij de hand.

Last but not least, Voetbal Retour heeft ons prima geholpen met vragen en altijd heel snel. Zou het zo weer doen, het kost alleen een paar centen.

Dank voor de goede service!!

Martien van den Eshof

M. van den Eshof bezocht de wedstrijd Tottenham Hotspur - Everton

Samen met met mijn zoon Alex hebben wij een schitterend weekend beleefd. De trip was een cadeau voor zijn 18e verjaardag en zeer geslaagd.

De plaatsen in het stadion waren echt top. Goed geregeld. Enigszins jammer was natuurlijk dat de wedstrijd voor Barca van wat minder belang was en datdaarom niet het sterkste elftal werd opgesteld. (hier kan jij niets aan doen natuurlijk) En dat Messi daarnaast ook nog geblesseerd was, hij die normaal nooit geblesseerd is grrrgrrrr (haha…). We hadden hem uiteraard zeer graag zien voetballen.

Het stadion was aardig gevuld , maar om dezelfde reden was het denk ik geen volle bak. We hebben wel mogen genieten van 5 doelpunten en de terugkeer van Abidal. Dit was kippevel. Voetbalavond geslaagd dus en een onvergetelijke avond zeker voor Alex een hoogtepunt.

De andere dagen hebben we nog volop kunnen genieten van de stad Barcelona.

Het hotel Mitra was een goed hotel. Goede kamer, goed ontbijt en vriendelijke en behulpzame receptionisten. Persoonlijk vond ik dat het te decentraal lag. De beschrijving dat het kort bij metro halte Lesseps lag viel enigszins tegen. Het was zeker 1 km en met koffer min. Een kwartier wandelen. Echter in het hotel werd meteen aangegeven dat het station el Putxet echt zeer kort bij lag (ca. 1 tot 2 min. Lopen). Deze reed ook direkt tot Placa Catalunja en passeerde ook bij diagonal en valt direkt te combineren met de Metro. De 3 dagenkaart was een goede tip.

De toegezonden reisinformatie was zeer compleet en verzorgd.

Samengevat:
Goede verzorgde reis met gedetailleerde informatie hoe het best van luchthaven naar hotel te reizen. (in geval Mitra adviseren via station el Puxtet (L7) te reizen). Leuke extra informatie over Barcelona (tip: vermelden dat stadiontour op de dag vd wedstrijd niet mogelijk is, wel museum en shop uiteraard). Goede beschrijving hoe bij Nou camp te komen en jullie te vinden voor de tickets (leuk jullie persoonlijk te hebben ontmoet.). Topplaatsen in het stadion. Net hotel (ligging mag meer centraal). Gunstige vliegtijden zodat naast de voetbal ook tijd is voor sightseeing van Barcelona.

Ik heb nog enkele foto’s apart toegezonden.

Zeker nog voor herhaling vatbaar.

Bedankt en verder veel succes.

Alex en Paul van Lakwijk

Paul van Lakwijk bezocht de wedstrijd FC Barcelona - Real Mallorca

Alles was voor ons prima verzorgt. Dat hotel Rialto onze groep niet helemaal kon herbergen wegens waterschade was geen enkel probleem. De omboeking was snel gedaan en het vervangend hotel was meer dan prima. De plaatsen in het stadion waren ook super dus allemaal tevreden gezichten.

Met vriendelijke groeten,
Frank Etman

Frank Etman bezocht met 17 vrienden de wedstrijd FC Barcelona - Real Mallorca

We hebben een top weekend gehad.

Vwb jouw gedeelte: Vlucht prima, hotel prima en stadionplekken top!

Dank daarvoor.

Hartelijke groet,

Philippe Metz

Philippe Metz bezocht met 16 collega's de wedstrijd FC Barcelona - Real Mallorca

We hebben een heerlijk weekend gehad in Madrid. Het weer zat mee en veel gezien in deze prachtige, historische stad. En uiteraard een aardig potje gezien in Santiago Bernabeu met een fantastische volley van Higuain! Het stadion zat jammer genoeg niet vol (65.000) en de sfeer was aan de tamme kant (niet vergelijkbaar met mijn ervaringen met zowel Engelse als Duitse wedstrijden). De tour door Bernabeu was zeer de moeite waard. Wat een mooie voetbaltempel! Zowel als je er vlak voor staat als ook vanuit de dugout vind ik het zeer indrukwekkend. Bovendien ook nog op bezoek geweest in Vicente Calderon van Atletico. Ook dat was leuk met een enorm groot contrast als je het vergelijkt met de grandeur van Real.

Kortom, ook dit voetbalweekend in de Spaanse hoofdstad was weer zeer geslaagd en alles prima geregeld! Dank je wel Voetbal Retour en we gaan in de toekomst zeker weer eens boeken.

Mvg Arthur Denessen

Arthur Denessen bezocht de wedstrijd Real Madrid - Levante

Afgelopen weekend hebben zijn mijn zoon en ik in Madrid geweest. Ik wil u bij deze hartelijk danken voor de fantastische organisatie van onze voetbaltrip! Mede daardoor is het voor ons een onvergetelijke ervaring geweest.

Een opsomming:

1. Prima voorinformatie en reisinformatie (1 opmerking: prijs rondleiding door Bernabeue is van 15 naar 19 euro verhoogd)

2. Prima Hotel met uitstekende faciliteiten

3.Bij aankomst in hotel lagen onze toegangskaarten al klaar

4. Als klap op de vuurpijl : geweldige plaaten in het stadion (10 meter van het veld!)

Kortom : niets anders dan lof! Ik zal dan ook van harte uw organisatie aanbevelen bij vrienden en kennissen. Enkele foto's zullen we ook plaatsen.

Met vriendelijke groet,
Willem Huiskamp

Willem Huiskamp bezocht de wedstrijd Real Madrid - Levante

Nou wij hebben een super weekend gehad, alles liep zo als verwacht. Jullie hebben alles netjes geregeld en wij miste niks. Het was duidelijk ook de trein en metro ticket liep goed. Misschien handig te vermelden dat je voor de metro 4 zones moet hebben, 3 kan niet maar het hotel zit in de 3e zone. Verder kan je daar een Europese steker in bruikleen krijgen, als je er toevallig 1 thuis hebt zou het handig zijn die mee te nemen!

De plaatsen in het stadion waren perfect, een winnende wedstrijd gezien, altijd leuk.

Voor herhaling vatbaar.

MVG Monique Heus

Monique Heus bezocht de wedstrijd Arsenal - Reading

Even een korte terug koppeling over de voetbal reis naar arsenal londen.

Eigenlijk klopte alles met wat we afgesproken hebben,het hotel was prima en de boeking van de heen en terug reis was allemaal in orde. Zelfs de uitslag 4-1 voor arsenal was goed geregeld.

Sucses verder.

Groet Onno Willekers

Onno Willekers bezocht de wedstrijd Arsenal - Reading

Was een super weekend met z’n 12 en, geen onvertogen woord gevallen. Was alles op tijd aanwezig, tickets en rondleiding tours lagen gereed bij aankomst in Hotel, wat wel zeer jammer was dat de ontbijtmaaltijd nou niet echt goed verzorgt was !! Eten wat op zondag en maandagmorgen klaar lag voor te eten was beschimmeld en als het op was (de broodjes enzo) werd het NIET meer aangevuld. Sommige van ons kwamen aan het ontbijt om 9:30 uur en alles was al op terwijl het ontbijt duurt tot 11:00 uur??? We hebben er wat van gezegd maar daar werd niets mee gedaan. Beetje jammer, maar het hotel ligt wel gunstig voor verdere plannen in de stad ook gunstig voor de metro.

Mocht je hier omtrent nog vragen hebben hoor ik je graag.

Grt Alfred de kooning

nawoord voetbal retour:

naar aanleiding van uw ervaringen mbt dit hotel in madrid hebben wij besloten dit hotel niet meer aan te bieden aan nieuwe klanten van voetbal retour. in het verleden hebben vele klanten van ons met veel plezier in dit hotel verbleven, maar in februari 2013 is er een nieuwe eigenaar in dit hotel gekomen die het ontbijtbuffet blijkbaar niet meer aanbiedt op de manier zoals de vorige eigenaar dit wel aanbood. wij danken u dan ook voor uw eerlijke reactie!

Alfred de Kooning bezocht de wedstrijd Real Madrid - Real Mallorca

De vliegtickets en de tickets voor de wedstrijd waren perfect geregeld. Het hotel zelf was wel okee, viersterren is het absoluut niet waard en er is geen gratis wifi en 9,40 per dag was wat prijzig. Voor een voetbalreis lag dit hotel wel wat ver weg van Camp Nou. De dichtstbijzijnde metro was tien minuten lopen en dan was het incl goede aansluitingen een uur reizen naar Camp Nou, wat best nog wel een lange rit was.

Al met al hebben wij wel een super weekend gehad! En ik zal jullie ook zeker aanraden bij anderen!

Bedankt!

vriendelijke groeten,

Patricia Hagenaar

Patricia Hagenaar bezocht de wedstrijd FC Barcelona - Rayo Vallecano

Het weekend is erg goed bevallen en zeker voor herhaling vatbaar. Helaas moesten we vanwege problemen met het water in het hotel direct door naar een ander hotel welke zo'n 10 a 15 minuten lopen was vanaf de Ramblas en moesten we een fee van Eur 5 betalen.(stond hier van te kijken want nam aan dat alles betaald was). Buiten dit was alles top geregeld en ook de zitplaatsen waren super; wel wat verder van het veld dan gehoopt maar erg goed zicht. Wat ik wel jammer vond is dat u mij niet wees op het feit dat er nog betere plaatsen beschikbaar waren in het stadion (ondanks een meerprijs), zoals vermeld was dit een kado voor mij pa die 50 was geworden en ik wilde absoluut de beste plaatsen hebben.

Het klinkt misschien negatief wat ik hierboven vermeld heb maar we hebben een erg goed gevoel aan de reis over gehouden maar ik wilde dit toch met jullie delen. In het vervolg zou ik dan ook zeker bij jullie terugkomen mbt een nieuwe voetbalreis.

Nogmaals bedankt voor je service!

Met vriendelijke groet,
Lesley van Kleef

nawoord voetbal retour:

de fee van 5 euro die u diende te voldoen in Barcelona zal de toeristenbelasting zijn die vele hotels in Barcelona sinds november 2012 heffen. Dit bedrag is inderdaad niet inbegrepen bij de reissom, aangezien wij deze kosten ook niet vooraf kunnen voldoen aan het hotel. Uw zitplaatsen waren inderdaad in de 2e ring van het stadion en precies op de middenlijn gesitueerd. Dit zijn zowel als categorie als ook qua situering in het stadion de beste zitplaatsen (categorie 1) in het stadion en dit zijn ook de zitplaatsen die u had besteld. Aangezien de categorie 1 zitplaatsen echter in ring 1 of ring 2 van de lange zijde zijn gesitueerd zit hier dus nog wat verschil in. De zitplaatsen kunnen namelijk ook in de vakken links of rechts van de middenlijn gesitueerd zijn. Uit eigen ervaring kunnen wij overigens zeggen dat de zitplaatsen in ring 2 nog een iets beter zicht op het speelveld bieden als die in ring 1, u zit dan wel iets hoger, maar aangezien het Camp Nou stadion redelijk stijl is zijn dit de beste zitplaatsen in het stadion.

Lesley van Kleef bezocht de wedstrijd FC Barcelona - Rayo Vallecano

Kenmerken VR

Kwaliteit
Totaalprijzen
Persoonlijk
Maatwerk
Plezier
Gezelligheid
Toelichting: